"Изобщо не ме изненадва": Кирьос се подигра на Пат Кеш за загубата му от 14-годишния Надал

от в 20:12 на 07.02.2023
Мирела Николова

С недотам образцовото си поведение през годините Ник Кирьос си е навлякъл множество критици, като изключение не правят и някои от неговите сънародници, оставили траен отпечатък в историята на тениса. Още в средата на миналата година Пат Кеш, който триумфира на Уимбълдън през 1987-ма, изрази възмущението си от поведението на канбереца, заявявайки как Ник е прекрачил всички граници на допустимото, когато става въпрос за обиди и агресивно отношение на корта. Бившият австралийски тенисист дори добави, че Кирьос е свел тениса до най-нисокто му ниво на спортсменство, а по всичко личи, че настоящият световен №20 не е забравил тези думи по свой адрес.

През вчерашния ден ви запознахме с история, разказана от Пат Кеш, за първата му среща с Рафаел Надал, когато испанецът е бил едва на 14 години. Бившият №4 обаче бързо се убеждава, че пред него стои човек, който ще доминира световния тенис в бъдеще, и дори впоследствие заявява, че никога през живота си дотогава не е виждал толкова талантлив 14-годишен тенисист.

Двамата е трябвало да изиграят демонстративен двубой помежду си и поради разликата във възрастта 38-годишният тогава Кеш е решил, че ще даде няколко гейма на тийнейджъра, за да не го разплаче. След като губи първия сет обаче, австралиецът решава, че трябва да заиграе на максимума на възможностите си, но дори това не успява да спре Рафа по пътя към крайния успех след решителен супертайбрек.

Въпросната история бързо доби популярност в социалните мрежи и дори достигна до Ник Кирьос, който не пропусна възможността да вземе своеобразен "реванш" за критиките, изречени от Пат Кеш по негов адрес през 2022-ра. Миналогодишният финалист от Уимбълдън подходи шеговито, като написа: "Това по никакъв начин не ме изненадва. Пат Кеш не би могъл да спечели дори гейм срещу Рафа в момента", прибавяйки смеещ се емотикон. 

В момента Кирьос се възстановява от операцията си на коляното, която претърпя през януари, като очакванията са да се завърне на корта за Мастърс надпреварите в Индиън Уелс и Маями през март.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Изобщо не ме изненадва": Кирьос се подигра на Пат Кеш за загубата му от 14-годишния Надал Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | Ник Кирьос | пат кеш

Коментари





Следвайте ни в Facebook