Източник: Ясно е кой ще замени Горан Иванишевчи като треньор на Новак Джокович

от в 13:10 на 01.04.2024
Калоян Соколов

През миналата седмица стана ясно, че Горан Иванишевич и Новак Джокович са прекратили своите професионални взаимоотношения. Пръв за подобна възможност алармира американският тенис анализатор Крей Шапиро, който в миналото е бил част от екипа Андре Агаси, а неговата информация се оказа абсолютно безпогрешна. Впоследствие Шапиро сподели, че разривът в отношенията между двамата балканци е станали поради сериозен скандал на една от съвместните им тренировки в Индиън Уелс и също така разкри, че сърбинът и бившият шампион от Уимбълдън са имали сериозно разминавания в желанията си при изготвянето на графика за сезона на 24-кратния "мейджър" шампион.

Сега американецът пък ни споделя друга много интересна информация, според която Ноле вече е намерил заместник на Иванишевич и ще започне да се подготвя заедно със своя сънародник Ненад Зимонич, с когото бяха съотборници при триумфа на Сърбия за Купа "Дейвис" през 2010-та. Самият Зимонич е един от най-успешните играчи на двойки през новия век, като може да се похвали с 3 титли от Шлема и достигане до номер едно в световната ранглиста. 47-годишният играч също така е носител на цели 5 "мейджър" трофея в игрите на смесени двойки, но резултатите му на сингъл далеч не са толкова бляскави, като е достигал само до номер 176 в класацията на ATP.

Любопитното е, че Зимонич вече е бил в ролята на нещо като наставник на Джокович, имайки предвид, че три години имаше честта да е капитан на Сърбия в "Купа Дейвис", докато не беше изнендващо заменен от Виктор Троицки, а освен това изведе страната си до триумф в United Cup през 2020-та година, когато Джокера беше с основна роля за спечелването на купата.

За момента тази информация все още е непотвърдена и вероятно ще разберем цялата истина, когато Джокович открие своя клей сезон с участие на Мастърса в Монте Карло през следващата седмица, но има голяма информация слуховете да бъдат потвърдени, имайки предвид надеждния източник и обстоятелството, че двамата сърби бяха заснети да тренират заедно в Белград.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Източник: Ясно е кой ще замени Горан Иванишевчи като треньор на Новак Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | горан иванишевич | любопитно | ненад зимонич | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook