Известен анализатор: Медведев вменява вина на публиката за своите грешки

от в 17:38 на 08.02.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев назлезе във финалния двубой на Australian Open 2022 с увереност. Руснакът планираше за втори път да застане на пътя на историята като попречи на Рафаел Надал да се превърне в играча, спечелил най-много титли от Големия шлем, ала трофеят в Мелбърн не отиде в ръцете на световния номер две. Медведев допусна неочакван обрат и пропиля аванс от 2:0 сета, което допълнително вгорчи вкуса на загубата за шампиона от US Open 2021. 

Разочарованието на Медведев от поведението на зрителите в Мелбърн Парк се превърна в една от най-дискутираните теми от тенис обществеността, а своето мнение по въпроса сподели и Стийв Флинк - един от най-авторитетните американски спортни журналисти и анализатори. Флинк бе специален гост в подкаста на Жил Грос, наречен "Анализ на мачове в понеделник", като по време на разговора си с радио водещия той подробно коментира развоя на финалния мач в Австралия: 

"Бих искал Даниил Медведев да осъзнае, че вината за загубата му на финала в Australian Open 2022 не е единствено и само на публиката. Той поздрави своя противник за отличното му представяне, разкритикува зрителите по трибуните за недостойното им поведение, но не коментира факта, че изпусна преднина от 2:0 сета. Медведев разполагаше с аванс от 3:2 гейма и три брейкбола в третата част и не смятам, че публиката е ограничила играта му. Даниил не се справи с напрежението в ключовите моменти от двубоя и точно върху това трябва да работи за в бъдеще. 

Не отричам, че 99% от публиката подкрепяше Надал. Но Медведев неведнъже доказвал на света, че е истински шампион. Не трябва да забравяме триумфа му на US Open. Тогава феновете окуражаваха Новак Джокович и наистина се надяваха той да бъде големия победител на турнира. Именно това е и причината да смятам, че Даниил предписа твърде голяма вина на зрителите, вместо да признае, че не се е справил." - завърши той.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Известен анализатор: Медведев вменява вина на публиката за своите грешки Диана Андреева
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | даниил медведев | медведев | надал | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook