Известен тенис треньор: Повечето тенисисти искат Джокович да бъде депортиран

от в 20:03 на 13.01.2022
Мирела Николова

Казусът с влизането на Новак Джокович в Австралия и участието му на Аустрелиън Оупън предизвика широки полемики не само сред тенис обществеността, но и извън нея. Въпреки че не е ваксиниран, сърбинът бе допуснат да влезе на австралийска територия, след като съдът възстанови анулираната по-рано виза на световния номер едно. Това обаче далеч не бе краят на сагата, тъй като крайната дума има министърът на имиграцията Алекс Хоук, който има силата да анулира повторно визата на Новак, а решението му се очаква от няколко дни.

Случаят има огромен отзвук и сред тенисистите, които не могат да се обединят около едно общо мнение. Ник Кирьос, Джон Иснър и Тенис Сандгрен са едни от най-яростните защитници на Джокович, докато други като Мартон Фучович заявиха, че 20-кратният шампион от Шлема трябва да бъде депортиран. Брад Стайн, който е бивш треньор на Джим Къриър и Марди Фиш и настоящ наставник на Томи Пол, разкри, че мнозина от играчите в Мелбърн споделят позицията на Фучович и искат Ноле да напусне Австралия:

"Повечето тенисисти искат Джокович да бъде депортиран, въпреки че не искат или се страхуват да изразят гласно мнението си. От друга страна, има и такива, които категорично заеха неговата страна. Никой от нас няма как да знае със сигурност, но аз лично смятам, че той е потъпкал правилата, за да бъде тук. 

Разбира се, Тенис Австралия и Крейг Тайли държат Джокович да участва, тъй като би било добре за турнира. Мисля, че Крейг направи всичко възможно, за да успее Новак да влезе в страната. Изглежда сякаш за него се прави изключение и не ми харесва, че се случва в нашия спорт, независимо от обстоятелствата. Не трябва да има специално отношение към никого. Равнопоставеността стои в основата на спорта", каза американският специалист.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Известен тенис треньор: Повечето тенисисти искат Джокович да бъде депортиран Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | казусът джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook