Йелена Джокович: Новак невинаги може да ми бъде опора, вглъбен е в тениса

от в 19:01 на 09.05.2021
Мирела Николова

В продължение на 15 години Йелена Ристич е жената до Новак Джокович. Двамата се запознават в гимназията, а през 2014 г. вече официално стават семейство.

По време на свое скорошно интервю за сръбското издание Kurir Йелена разказа какъв е съпругът ѝ извън корта, като похвали качествата му като баща, но в същото време разкри, че той е изцяло отдаден на тениса и дори когато е у дома, световният №1 не спира да анализира случващото се в спорта и опонентите си.

„Ежедневието на Новак е наситено с непрестанно гледане на мачове по телевизията. На мен и децата това ни омръзва и сменяме канала, за да си вземем почивка, но той е съсредоточен в тениса нон-стоп. Дори когато се върне у дома, гледа видеа в YouTube и анализира случилото се в друг двубой, играта на следващия си съперник - изключително отдаден е на спорта и е страхотен професионалист."

Йелена вярва, че съпругът ѝ я превъзхожда в ролята си на родител, но твърди, че ангажиментите му около кариерата не му позволяват да посвещава толкова време на децата си, колкото би искал.

"Ноле е наистина прекрасен баща и се справя отлично с тази си задача", каза сръбкинята. "Но той не може да се съсредоточи върху грижите за децата толкова, колкото е необходимо, тъй като има твърде много отговорности. Невинаги може да ми бъде опора и поради тази причина родителите ми ми помагат. Когато синът ни беше на два месеца, Новак отлетя за Австралия, отсъстваше пет седмици и аз останах сама. Обадих се на баща ми и казах, че не се справям. Той веднага напусна работата си и дойде при мен. Въпреки това обаче мисля, че с Новак сме много добър екип, защото си допълваме перфектно", завърши съпругата на Джокович.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Йелена Джокович: Новак невинаги може да ми бъде опора, вглъбен е в тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | йелена джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook