Юлия Гьоргес се оттегля от тениса: Дойде времето да се разделим

от в 20:20 на 21.10.2020
Диана Андреева

Германската тенисистка Юлия Гьоргес обяви края на професионалните си тенис кариера. Ето какво каза бившата номер девет в писмото си, в което се обръща към тениса:

"Скъпи ми тенис. Изглежда, че е дошло времето да се сбогуваме. Взех ракетата за първи път на пет години и дори не вярвах, че ще бъдем толкова дълго време заедно, но пътищата ни се разделят тук.

Даде ми много емоции и ме научи на много важни уроци. Сега мога да се справям с трудностите в живота и да оценявам дори и най-малките победи." Не се отказвам и се боря докрай в името на мечтите ми.

Винаги съм знаела, че ще разбера, когато е необходимо да се сбогуваме. Е това време дойде! Обръщам тази страница и започвам нова глава в живота ми. Благодаря за всичко. Никога няма да те забравя, тенис ", написа Гьоргес.

По време на кариерата си Юлия е спечелила общо седем титли на сингъл и пет на двойки. Германката има 479 победи поединично и приход от близо 10 милиона долара.

Сега Гьоргес е 45-а в света, а най-високото и класиране е номер девет. Тя игра на полуфиналите на Уимбълдън 2018, на четвъртфиналите на WTA Finals 2016, представлява родината си на Олимпийските игри, както и достигна до заключителния мач на смесени двойки на Ролан Гарос 2014. Всичко това ще остане в историята на тениса, а за напред Юлия още не е решила с какво точно иска да се занимава.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юлия Гьоргес се оттегля от тениса: Дойде времето да се разделим Диана Андреева
Теми:  
юлия гьоргес

Коментари





Следвайте ни в Facebook