Юмбер допусна неочаквана загуба на старта в Мелбърн, Шварцман потегли с успех

от в 09:50 на 18.01.2022
Диана Андреева

Уго Юмбер започва 2022-ра по възможно най-добрия начин, а именно с победа над световния номер две Даниил Медведев. Францизънт даде сериозна заявка за остатъка от турнирите в хода на австралийското лято, ала днес отстъпи на Ришар Гаске и по този начин напусна първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open още в самото му начало. 

Почитателите на Юмбер имаха сериозни очаквания към него по време на надпреварата в Мелбърн, ала днес Уго просто не откри своя ритъм и това бе причината за неговото поражение. Световният номер 40 отстъпи на своя сънародник в четири сета - 6:4 6:7(4) 6:7(3) 6:3. 

Юмбер бе сред мнозинството от участници, изразили недоволството си от условията за игра в Мелбърн днес. Но французинът не трябва да прехвърля на никого вината, защото самият той изигра един повече от неубедителен двубой. Младокът допускаше куп непредизвикани грешки, които подкрепени и с посредстевена игра на ретур, бяха причината след повече от четири часа, прекарани на корта, той да напусна надпреварата. 

В друга среща от деня Диего Шварцман застана на пътя на Филип Краинович. Сърбинът, който бе  мотивиран да се представи добре в името на своя депортиран сънародник Новак Джокович, не успя да зарадва своите фенове. Шварцман откри кампанията си с рутинен успех, дошъл при 6:3 6:4 7:5 и така си осигури сблъсък с изненадата Кристофър О'Конел, шокирал Уго Гастон в друг мач от деня.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер допусна неочаквана загуба на старта в Мелбърн, Шварцман потегли с успех Диана Андреева
Теми:  
гаске | диего шварцман | ришар гаске | уго юмбер | филип краинович

Коментари





Следвайте ни в Facebook