Юмбер изкова шеметен обрат срещу Циципас и го отстрани от Олимпиадата в Токио!

от в 09:23 на 28.07.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас определено има спад в играта си, откакто допусна поражение на финала на Ролан Гарос от Новак Джокович. Днес гъркът затвърди впечатлението, че е далеч от най-добрата си форма и не можа да удържи на натиска от страна на Уго Юмбер, който е едно от откритията на новия сезон и за пореден път доказа безспорния си талант, след като надви третия поставен с 2;6 7:6(4) 6:2 и така намери място на четвъртфиналите, където го очаква сблъсък с Карен Хачанов.

Французинът откри срещата с нулево подаване в своя полза, но оттам насетне шампионът от Монте Карло показваше далеч по-чиста игра и задаваше темпо, което се оказваше непосилно за Юмбер, а световният номер 28 съумя да спечели само още един гейм до края на откриващия сет.

Във втората част силите бяха далеч по-изравнени, като нито един от двамата състезатели не достигна дори до точка за пробив и така логично се стигна до тайбрек, където Циципас удари форхенда си нечисто при 3:3 точки и точно този единствен минибрейк се яви решителен, за да бъде изравнен общия резултат.

В третия сет играта на балканеца претърпя пълен срив, докато французинът насочваше топките си с впечатляваща дълобичина и стоеше все по-уверено на корта. Всичко това му помогна да се сдобие с възможност да сервира за крайната победа при 5:2 своя полза, а малко по-късно сензацията вече бе факт!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Юмбер изкова шеметен обрат срещу Циципас и го отстрани от Олимпиадата в Токио! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Обзори | олимпиада | стефанос циципас | токио | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook