Журналист: Барти е номер едно в света. Надал: Аз пък съм номер две и съм спечелил 18 Големи Шлема

от в 13:58 на 09.07.2019
В
По време на пресконференцията след победата си в четвърти кръг на Уимбълдън над Жоао Соуса, Рафаел Надал бе запитан от журналист любопитен въпрос. Рафа трябваше да отговори дали това, че неговият мач е продължил под час и половина, докато този на световната номер едно при жените - Ашли Барти, който завърши със изненадваща загуба за фаворитката, е причина мачът на Барти да се е изиграл на централния корт на Ол Ингланд Клъб.

Видимо сюрпризиран, Надал помоли журналиста да повтори въпроса си. Журналистът отново изрече: ,,Ашли Барти е световната номер едно, а игра на корт номер две, докато твоят мач приключи за под час и половина. Мислиш ли, че това е причина нейният мач да е бил на централния корт?”



Тогава последва кратка словестна престрелка между двамата, като Рафа посочи, че не можем да предвидим бъдещето [че неговият мач ще бъде толкова едностранен]. Журналистът обаче добави, че Барти е световната номер едно, когато испанецът отговори: ,,Аз пък съм световният номер две и съм спечелил 18 Големи Шлема.”

Откровеният отговор на Рафа предизвика смях у другите журналисти заради директната реплика на ,,Матадора”.

Все пак журналистът продължи с желанието си да изстиска пикантен отговор от страна на испанеца, питайки го: ,,Значи не [е трябвало Барти да играе на централния корт]?”

Тогава последва нов резонен отговор на Рафа: ,,Моят отговор не е ,,не” или ,,да”. Моят отговор е, че [организаторите] взимат тези решения. Ти слагаш Ашли Барти пред мен. За мен и двете решения са добри, но в света на тениса днес, честно казано, днес смятам, че съм малко повече от Ашли Барти, макар че Ашли Барти е първата в света и тя спечели на Ролан Гарос, и тя играе невероятно добре. Но ние можем да създаваме противоречия всеки един ден за решенията, които [организаторите] трябва да вземат, но в крайна сметка те трябва да вземат решението. В ден като днешния, когато всички играят, разбира се, Джокович не играе на централния корт, аз пък в първия ден играх на корт едно, играх на Сюзан Ленглен на Ролан Гарос във втори кръг, което не намирам за грешно. Така че всеки ден има решение [за програмата]. Не можем да създаваме противоречия за това - корт номер две, ами добре, [организаторите] трябва да вземат решението. Днес явно те са решили това, а и има друг женски мач, който се играе на централния корт, нали?”



Преди това пък испанецът бе запитан отново дали е съгласен, че кортовете на тазгодишния Уимбълдън са забавени, като Рафа отново посочи, че играта е по-бавна не заради самата настилка, ами заради топките, които се използват.

В следващия си мач на Уимбълдън Надал ще се изправи срещу Сам Куери, като испанецът силно похвали предстоящия си съперник заради многократните му успехи на ,,свещената трева”, сред които и полуфиналът, до когото Куери бе достигнал през 2017-та. Надал и Куери ще се изправят един срещу друг в четвъртфинален сблъсък в сряда.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Журналист: Барти е номер едно в света. Надал: Аз пък съм номер две и съм спечелил 18 Големи Шлема В

Коментари





Следвайте ни в Facebook