Как един фен изигра ключова роля за шестата титла на братята Брайън в Делрей Бийч

от в 00:23 на 27.02.2020
Петър Колев


Американското дуо между братята Майк и Боб Брайън завоюваха своята шеста титла в Делрей Бийч през изминалата седмица след като преодоляха двойката Бамбридж/МакЛахлан след загубен първи сет за крайното 3:6 7:5 [10:5]. Какво обаче помогна на американците да осъществят този обрат?



През по-голямата част от тяхната съвместна кариера, Боб Брайън е този, който посреща от "дюс" полето, а Марк Брайън от полето за предимство. След като обявиха, че сезон 2020 ще е техният последен като професионалисти, те решиха да разменят местата си за тяхната последна година.

Така, когато братята Брайън се оказаха губещи със сет, в който бяха спечелили само две точки на ретур, те обмисляха какво да правят, за да променят посоката на мача. Именно това е моментът, в който се намеси един случаен фен от публиката.

"Един мъж, случаен зрител, извика: "Защо не се размените и не отидете на старите си места?" В този момент ние се спогледахме и си казахме "Защо не?"", сподели пред официалния сайт на ATP, Майк Брайън.



Според Майк последният път, в който 41-годишните близнаци са използвали подобен маньовър, е бил на миналогодишния US Open.

"Посрещали сме и по двата начина и е страхотно да имаш такава гъвкавост заедно със своя партньор.", каза Майк. "Това е нещо, което може да видите на правим тази година, ако някой мач не върви по план."

Това беше последният мач на братята Брайън в Делрей Бийч, където те имаха пет титли в началото на деня и след края на първия сет по всичко личеше, че те ще си останат толкова. Те имаха избор: да продължат по начина, по който бяха започнали или да пробват нещо ново - в случая, нещо старо и изпитано. То проработи, като по този начин водачите в схемата вече са 6-кратни шампиони на турнира от категория ATP 250 в Делрей Бийч.

"Когато не получаваш никакви шансове, не печелиш много точки.Тогава си помислихме, че трябва да направим нещо различно.", сподели Боб. "Играли сме над 1000 мача по стария начин, така че сме свикнали."


Източник: ATP Tour


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как един фен изигра ключова роля за шестата титла на братята Брайън в Делрей Бийч Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook