Как Патрик Муратоглу научи Стефанос Циципас да изпълнява слайс бекхендът на Роджър Федерер

от в 20:24 на 25.01.2021
Владислав Риждов

Слайс бекхендът е един от ударите в арсенала на Роджър Федерер, който може би изпъква най-много. Това е един елегантно излеждащ удар, който позволява на тенисистите да поставят топката под желания от тях ъгъл. Наскоро Патрик Муратоглу сподели видеоклип, на който преподава бекхенда на Стефанос Циципас.

В момента французинът е най-големият треньор в тенис обществото. Играчите, на които той дава наставления, са - Серина Уилямс, Коко Гоф, Стефанос Циципас и много други млади играчи, които тренират в академията му. Във видеото, което той публикува в социалната мрежа Инстаграм, се вижда как показва на Стефанос различни приложение на китката. Муратоглу също така обяснява на възпитаника си, че за да намери по-къс ъгъл, трябва да се използва повече китката. След като разбира тези тънкости, на лицето на световния №6 се появява широка усмивка. Видеото също така е придружено със текст, който гласи: "Оцеляваме по време на карантина благодарение на старите треньорски клипчета".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

В момента Патрик Муратоглу се намира в Аделаида, където помага на сестрите Уилямс да се подготвят за Откритото първенство на Австралия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как Патрик Муратоглу научи Стефанос Циципас да изпълнява слайс бекхендът на Роджър Федерер Владислав Риждов
Теми:  
патрик муратоглу

Коментари





Следвайте ни в Facebook