Как работят залозите на живо в тениса

от в 16:30 на 03.05.2022
Tennis.bg

Спортните залози са един от най-бързо развиващите се пазари за развлечения в световен мащаб. В своята същност те предоставят възможност на спортните фенове да залагат на резултата от даден мач или първенство, както и да правят различни прогнози, свързани с развитието на играта. Именно това непряко участие в играта прави спортните залози толкова популярни и разпространени сред феновете.

Освен традиционния начин на залагане, т.е. преди началото на даден мач или турнир, има и сравнително нова опция, която позволява да се правят залози по време на провеждането на събитието. Тези така наречени залози на живо включват най-актуалните събития и са достъпни за различни спортове, като тенис, футбол, баскетбол и дори електронни спортове. Поради по-високите си нива на ангажираност и произтичащото от това вълнение, те са предпочитаният вариант за много спортни фенове. Наличните коефициенти се променят непрекъснато и всичко зависи от това какво се случва на корта. Ако играчът се справя добре, коефициентите ще паднат, а тези на противника му ще се увеличат.

Едно от преимуществата на тенис залозите се крие в това, че той е целогодишен спорт. За залагащите фенове това означава безброй мачове всяка седмица. Започвайки с водещите турнири на Australian Open през януари до ATP финалите в края на ноември, възможността за залагане е постоянна. В допълнение към това, букмейкърите предлагат залагания на живо в сателитни турнири от второ ниво, както и квалификационни турнири, макар и с по-малко налични пазари.

Лайв залозите в тениса са на особена почит сред феновете на играта. Това се дължи на факта, че тенисът е динамична игра, в която резултатът може да се промени във всеки момент. Интензивността и постоянните обрати по време на играта дават възможност на умелите играчи да правят бързи промени в залозите си и да се възползват от промени в коефициентите.

Тенисът предоставя едни от най-добрите възможности за спортни залагания на живо и поради ред други причини. С мачове, които понякога продължават няколко часа и прекъсвания в играта и между сетовете, залагащият има време да прецени възможностите и наличните пазари, преди да направи своя залог. Тъй като играта на тенис е толкова статистически измерима, букмейкърите предлагат безброй пазари на живо и многобройни видове залози.

Тенисът е спорт, при който времето играе сериозна роля в развитието мача. Закъсненията при дъжд или твърде високи температури могат да доведат до прекъсване, което неминуемо оказва влияние върху играчите и тяхната игра. Мачовете от Australian Open и US Open понякога се играят при неблагоприятни атмосферни условия с висока влажност и при много високи градуси. Именно затова беше въведено и така нареченото правило за високи температури или heat rule. Подобни неочаквани прекъсвания са непредвидими при залагане преди мача и могат да доведат до обрат в играта. Това е сериозна причина спортните фенове да предпочитат лайв опцията, при която имат постоянен контрол върху залозите.

Несъмнено тенисът е една от игрите с най-разнообразни и комплексни пазари. Това се дължи на факта, че играта притежава изключително сегментирана система за точкуване. Тъй като мачът е разделен на точки, игри, сетове и в крайна сметка гейм, статистическата измеримост дава на спортните букмейкъри много възможности за създаване на допълнителни пазари за залози. Предлагат се цял набор от различни опции и хендикапи на сетове и геймове, дори и при привидно по-маловажни мачове. Това дава на залагащия шанс не само да гледа самите числа, но и да може да разработи стратегия за залагане на живо.

Сериозен фактор в играта на тенис, който се отразява и върху залозите на феновете, е продължителността на срещите. За разлика от повечето масови спортове, тенисът няма определено времетраене и това го прави още по-вълнуващ и непредвидим. Ранната преднина в мача е идеална, но не гарантира успех, тъй като играта може да продължи с часове. Това е и една от причините психиката и менталната нагласа на играчите да оказва толкова голямо влияние върху всеки един момент от играта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как работят залозите на живо в тениса Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook