Как заразен с COVID-19 бе допуснат да спечели мача си от пресявките на АО или злощастната история на Беншетри

от в 17:28 на 11.01.2021
Диана Андреева

Елиот Беншетри дълго ще помни първия си официален мач под флага на Мароко. 221-ият в световната ранглиста, който от този сезон промени страната, която представлява, взе участие на квалификациите на Откритото първенство на Австралия в Доха, като по-рано днес той загуби от Денис Кудла - 6:4 6:3.

Засега нищо необичайно, двубой като двубой. По време на срещата обаче, двамата играчи научиха, че американецът е дал положителна проба за COVID-19, а резултатът му е пристигнал в последните минути на втория сет (при 5:3 за Кудла).

Историята е разказана от Елиот в неговия акаунт в Instagram. Мароканецът споделя, че ако беше спечелил гейма при 5:3, за да направи 5:4, той щеше да бъде определен служебно за победител в мача! За негово съжаление, Кудла успя да затвори срещата, но американецът вече е дисквалифициран от надпреварата и е принуден да се карантинира в Доха.

Същата съдба може да сполети и Беншетри. Ако го определят като контактно лице на Кудла, той ще остане затворен в хотелската си стая в Катар за минимум 10 дни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Как заразен с COVID-19 бе допуснат да спечели мача си от пресявките на АО или злощастната история на Беншетри Диана Андреева
Теми:  
денис кудла | кудла | открито първенство на австралия | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook