Какво да очакваме от българите на Sofia Open: Симон-Антони Иванов

от в 19:14 на 24.09.2021
Калоян Соколов

По-малко от 48 часа ни делят от началото на Sofia Open, а организаторите вече обявиха кои наши тенисисти ще получат възможност да се състезават в тазгодишното издание на турнира. Сред нашите момчета пък прави впечатление присъствието на Симон-Антони Иванов, който ще е единственият дебютант от родните ни играчи. Иванов е само на 21 години и през миналата седмица имаше шанса за пръв път в кариерата да вземе участие в ATP надпревара, като отстъпи на Дмитри Попко с 2:6 3:6 на старта на пресявките в Нур Султан.

Младокът е държавен шампион до 18 години от 2018 г., а също така участва в юношеския Уимбълдън през същия сезон. Тенисистът тренира и живее в Испания, където подобрява значително играта си и дори спечели Фючърс на двойки през миналата година. Симон прогресира и значително в ранглистата на сингъл, като вече се намира под номер 867. Настоящата година категорично е най-успешната за варненеца, тъй като той стана подгласник на турнира в Кайро и също така достигна до финала на наскоро приключилия шампионат на страната при мъжете.

Симон е възпитаник на тенис клуб "Черно море Елит", в който често можем да го видим да провежда съвместни сесии с Пьотр Нестеров, щом се прибира в България, и така двете момчета си помагат взаимно в мисията си за общ прогрес. Иванов често прибягва и до съветите на бившия национал Тихомор Грозданов, чиито треньорски знания влизат в употреба на атлета, когато той не се намира в Марбея.

Родният ни представител разполага с комплексна игра, която би мога да го изведе до успехи на всяка една настилка и няма някакви изявени слабости в отделните елементи. Българинът удря топката с отлична дълбочина и от двете страни, което го прави много устойчив в продължителните размени от дъното на корта. 21-годишният тенисист е висок близо 190 сантиметра, ала се придвижва отлично и се чувства комфортно в близост до мрежата.

Единствените негативи са твърде непостоянните изяви от сервис линията на нашия сънародник, които водят до немалък брой двойни грешки и почти никаквия му опит на подобна сцена. Преди няколко дни видяхме нагледно, че Иванов към момента не е готов да се надиграва с представители на световната стотица, само че младокът ще натрупа безценен опит и вярвам, че ще бъде далеч по-освободен спрямо показаното в казахстанската столица и можем да очакваме достойно представяне от него на Sofia Open.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво да очакваме от българите на Sofia Open: Симон-Антони Иванов Калоян Соколов
Теми:  
atp | sofia open | бгтенис | истории и анализи | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook