Какво е да бъдеш ученик и професионален тенисист едновременно?

от в 15:23 на 15.06.2021
Диана Андреева

Младите таланти все повече навлизат в света на тениса както при дамите, така и при мъжете. Но освен на професионалната си кариера, състезателите отделят време и на типични за възрастта си дейности като партита, забавления и учене. Независимо от резултатите си в Тура, играчите не остават на страна и учебниците, а това важи не само за по-ниско ранкираните, но и за двама от най-обещаващите спортисти - Лоренцо Музети и Кори Гоф. 

Музети изненада своите почитатели след като не потвърди нито един турнир на трева преди Уимбълдън. Италианецът обаче сподели причината, стояща зад това решение - трябва да отдели време на учебната дейност. През последните години той се обучава в самостоятелна форма и заради това в края на всеки срок има задължителни изпити, на които е нужно да се яви, за да може да получи диплома за завършено средно образование. 

Музети ще се яви и на шофьорски изпит по време на своята "ваканция от тениса". Италианецът беше лично поздравен от световния номер едно, че не е загърбил обучението си и получи предложение да лети до Лондон с частния самолет на Джокович, ала заради несъответствие в границите на двамата тенисисти, това няма да се осъществи. Преди да се яви на своя първи изпит Музети се пошегува, че го е страх повече за резултатите си в училище, отколкото за предстоящия Уимбълдън.

Ако американската тийнейджърка Кори Гоф не е на корта или във фитнес залата, тя най-вероятно е пред своя лаптоп, за да взима участие в онлайн часовете си от училище. Коко обаче призна пред журналисти, че подобно на своите съученици, рядко внимава в часовете си. Тя предпочита да си почива, гледайки сериали и филми от платформата Netflix, което е и най-нормалното занимание за едно дете. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво е да бъдеш ученик и професионален тенисист едновременно? Диана Андреева
Теми:  
кори гоф | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook