Какво е хаштаг Blackout Tuesday и защо все повече тенисисти го използват?

от в 18:02 на 02.06.2020
Димитър Беловски

Хаштаг blackouttuesday – това е най-популярния хаштаг днес. Все повече тенисисти публикуват черна снимка в социалните си мрежи и използват #blackouttuesday, но какво точно означава това?

За Blackout Tuesday на 2 юни призова музикалната индустрия, а това е техният отговор на смъртта на Джордж Флойд. Трите най-големи звукозаписни компании споделиха съобщение в социалните медии, в което обещават "ден за прекъсване на работата и повторно свързване с нашата общност".

В знак на солидарност обаче много популярни личности, включително и тенисисти споделиха чисто черни снимки в социалните мрежи.

Джордж Флойд почина при арест в Минеаполис, след като белият полицай Дерек Шовин притисна врата на Флойд с коляното си и го държа така в продължение на 8 минути и 46 секунди, въпреки че Флойд на няколко пъти извика: „Не мога да дишам!“. Американците веднага започнаха веднага да организират масови протести, които вече продължават седми ден. Независимата аутопсия на Флойд показва, че той е умрял от задушаване.

Кори Гоф, Стан Вавринка, Наоми Осака, Дария Гаврилова, Фабио Фонини, Ализе Корне, Феликс Оже-Алиасим са само малка част от тенисистите, които качиха черна снимка и използваха #blackouttuesday.

Хаштагът стана толкова известен, че вече в Инстаграм има над 12 милиона и 200 хиляди поста и продължават да се увеличават с всяка минута.

 

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

BLM blackouttuesday theshowmustbepaused

Публикация, споделена от Coco Gauff (@cocogauff) на


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

 

Оцени тази статия:
Какво е хаштаг Blackout Tuesday и защо все повече тенисисти го използват? Димитър Беловски
Теми:  
ализе корне | дария гаврилова | кори гоф | наоми осака | Стан Вавринка | фабио фонини | феликс оже-алиасим

Коментари
Следвайте ни в Facebook