Какво предстои за Григор Димитров през февруари - списък със заявените му турнири

от в 11:22 на 26.01.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета Григор Димитров остави страхотни впечатления с играта си по време на откриващите седмици от сезона. По време на австралийското лято нашето момче спечели три от общо петте си изиграни срещи, но не бива да забравяме, че двете загуби дойдоха срещу двамата състезатели, намиращи се в най-добра форма в момента - Стефанос Циципас и Новак Джокович. Още по-впечатляващ пък е фактът, че именно хасковлията е тенисистът, който успя да спечели най-много геймове срещу сърбина дотук на Аустрелиън Оупън.

Всичко това ни дава предпоставки да вярваме, че предстоят успешни седмици за родния ни представител, за когото идният месец февруари се очертава да бъде изключително натоварен. След Откритото първенство на Австралия българинът ще се отправи към Европа за турнирите на твърда настилка в зала, за да вземе участие в три поредни надпревари на територията на Стария континент.

Първият турнир в графика на Димитров е АТР 250 състезанието във френския град Монпелие (6-12 февруари). До момента най-добрият ни тенисист има едно-единствено участие, датиращо от 2020 година, когато отстъпи на местния представител Грегоар Барер още в откриващия си двубой. През този сезон сред останалите състезатели, заявили участие в надпреварата, са Холгер Руне, Яник Синер, Пабло Кареньо Буста и Борна Чорич.

Впоследствие родният ни тенисист ще отпътува за Холандия, където му предстои да се включи в турнира от категория АТР 500 в Ротердам (13-19 февруари). Това ще бъде 14-о участие там за българина, като най-добрият му резултат датира от 2018-а година, когато достигна до финала, бивайки спрян от Роджър Федерер. Сред останалите звезди, които ще видим в игра на ABN AMRO Open, са Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Даниил Медведев, Холгер Руне, Александър Зверев, Яник Синер и и Хуберт Хуркач.

Третата поредна надпревара, за която първата ни ракета е заявил участие, е тази от категория АТР 250 в Марсилия (20-26 февруари). Българинът не е участвал в този турнир от 2011-а, когато бе едва на 19 години, а през настоящия сезон компания там ще му правят тенисисти като Холгер Руне, Яник Синер, Стан Вавринка, Хуберт Хуркач, Алекс де Минор и Гаел Монфис.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво предстои за Григор Димитров през февруари - списък със заявените му турнири Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | марсилия | Монпелие | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook