Какво предстои за Григор Димитров след края на клей сезона?

от в 11:37 на 29.05.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров изпрати един от най-силните си клей сезони през кариерата, като прогресира сериозно в световната ранглиста и дори наскоро отново съумя за кратко да се завърне в топ 20 на световната ранглиста. Българинът приключи изявите си на червени кортове за 2022-ра, когато този петък отстъпи в последователни сетове на Диего Шварцман и така не можa за втори път през кариерата си да прогресира към втората седмица на Ролан Гарос. Сега за първата ни ракета предстоят над две седмици почивка, ако не прецени да вземе "уайлд кард" за участие на някоя от първите надпревари през сезона на трева. Става въпрос за ATP 250 турнирите в Щутгарт и Хертогенбош, които стартират на 4 юни. Вероятността да видим там хасковлията е обаче изключително нищожна, защото той пропуска и двете споменати събития в хода на последните 5 години и вероятно ще иска да възстанови физическите си сили, защото не пропусна нито една важна надпревара на землена настилка и неминуемо има натрупана у него умора.

Най-вероятно Димитров ще се завърне на корта по време на ATP 500 турнира в Куинс, който му е донесъл единствената му досега спечелена титла на трева. Битките там ще стартират на 13 юни, а компания на родния ни представител ще правят имена от ранга на Карлос Алкарас и миналогодишния шампион Матео Беретини. 

Впоследствие се очертава още една седмица без сериозни ангажименти за нашия сънародник, в която той ще се готви усилено за предстоящия Уимбълдън. Самият Григор потвърди на пресконференция в Париж, че липсата на точки няма да го спре да се изяви в третото "мейджър" събитие за годината, така че първата ни ракета ще бъде пълноценна част от следващите значими надпревари в ATP Тура.

Заявени участия на Григор Димитров през тревния сезон:

- ATP 500 турнир в Куинс (13-19 юни)

- Уимбълдън (27 юни - 10 юли)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Какво предстои за Григор Димитров след края на клей сезона? Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | куинс | програма | трева | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook