Капитанът ни за Купа "Дейвис": Разговаряхме с Григор, може да се включи в отбора в бъдеще

от в 08:22 на 25.01.2023
Мирела Николова

След малко повече от седмица националите ни за Купа "Дейвис" ще търсят историческо класиране на България за Световна група I на официалното отборно първенство по тенис, като за тази цел ще гостуват на Нова Зеландия на 4 и 5 февруари. За поредна година обаче в състава няма да се включи най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който по същото време ще се подготвя за АТР 250 надпреварата в Монпелие (6-12 февруари). Отсъствието на хасковлията, който от 2015 година насам, не се е състезавал за Купа "Дейвис", бе коментирано от капитана на отбора ни Валентин Димов, който през вчерашния ден даде присконференция заедно с националите ни и съобщи, че има вероятност първата ни ракета да се присъедини към тима в бъдеще:

"Водени са разговори с Григор Димитров. Нямаме договорка за този мач, но смятам, че при евентуална победа, той ще успее да се включи в отбора за следващите ни срещи. С Адриан Андреев също сме във връзка. Всеки, който показва добри резултати и поставя България пред личните си планове, има място в състава. Смятам, че сега заминаваме с най-добрия възможен избор като отбор", заяви Димов, който ще може да разчита на Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров.

"Отборът се готви от няколко дни в София. Единствено Димитър Кузманов не е с нас", продължи българският капитан. "Той остана да тренира в Австралия и ще се присъедини към състава директно в Нова Зеландия. Основният ни лагер ще бъде там. На място ще имаме 7-8 дни за аклиматизация и подготовка. Затова искам да благодаря специално на президента на Българската тенис федерация Стефан Цветков за осигурените възможно най-добри условия. Момчетата са добре, подготвят се отлично и са максимално мобилизирани. Срещата е историческа за България. С позитивна нагласа сме да покажем добър тенис и да победим. Благодаря на момчетата, че нагласиха така индивидуалните си програми, че да бъдат на разположение на националния отбор.

Следим резултатите на новозеландците. Имаме информация, че в състава им сега е включен и един по-опитен играч, който не е участвал през миналата година. Подготвяме нашата тактика. На място ще получим и допълнителна актуална информация и ще можем да завършим разузнаването на съперника. Имаме стратегия според индивидуалните ни възможности и специфики. Не трябва да им позволяваме да покажат тяхната игра. Ако те са агресивни, ние трябва да бъдем контраагресивни, да намерим противодействие още от началото на мачовете и да обезвредим силните им страни.

Работим от няколко години с двойката (Донски и Лазаров). Резултатът се видя в срещата с Южна Африка. Имаме и различни конфигурации. Имам идея за мачовете на сингъл, но крайното решение ще го вземем на място, според това кой как се чувства. Желанието ми е момчетата да изпитват удоволствие от играта си и да се наслаждават на корта. Ако това се получи, резултатът неизбежно ще дойде", допълни още Димов.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Капитанът ни за Купа "Дейвис": Разговаряхме с Григор, може да се включи в отбора в бъдеще Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | александър донски | александър лазаров | бгтенис | валентин димов | григор димитров | димитър кузманов | интервю | купа дейвис | любопитно | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook