Карантина, разходи и мерки или всичко, което трябва да знаете за AO 2021

от в 13:25 на 17.01.2021
Диана Андреева

Играчи от цял ​​свят пристигнаха в Австралия, за да вземат участие в Australian Open 2021. С цел да се избегне рискът от разпространение на COVID-19, през цялото време, в което са в страната, играчите ще бъдат изолирани в "балон". 

Колко "мехурчета" има в Австралия?

В момента състезателите са разделени на две - част от тях са в Мелбърн, а останалите са в Аделаида. Докато в първия балон има близо 1200 души, във втория са отделени само топ тенисистите, а именно Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Ашли Барти, Симона Халеп, Наоми Осака и Серена Уилямс. 

Условия за играчите в балони преди Australian Open 2021

Всички играчи могат да отсъстват от стаите си само по пет часа на ден, като единственото, което им е позволено през това време е да тренират. Също така могат да тренират само с по един тенисист през първата седмица от карантината и с двама през втората.  

Местата за тренировки - Мелбърн Парк, Националният тенис център и парк Алберт, също са част от балона. Въпреки това, играчите се нуждаят от отрицателен тест във втория ден на карантината, за да бъдат допуснати.  

Ще поемат ли част от разходите Тенис Австралия? 

Организаторите несъмнено са вложили сърце, душа и цяло състояние в създаването на организацията за турнето в Австралия. Те потвърдиха, че ще поемат всичките разходи, които вероятно ще бъдат на стойност около 100 милиона австралийски долара. За щастие, 35% от капацитета на кортовете ще бъде запълненен по време на надпреварата и това е леко облекчение за Тенис Австралия. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карантина, разходи и мерки или всичко, което трябва да знаете за AO 2021 Диана Андреева
Теми:  
Австралия | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook