Карацев изкова фамозен обрат срещу Томпсън, Синер пречупи световния номер 716

от в 02:40 на 03.09.2021
Тея Кръстева

Аслан Карацев е несъмнено феноменът на сезон 2021-а. В началото на годината руснакът достигна до полуфиналите на Australian Open след редица невероятни двубои срещу играчи от тенис елита, а днешният му сблъсък срещу Джордан Томпсън от втори кръг на Откритото първенство на САЩ не беше изключение. Световният номер 25 изоставаше с 0:2 сета, но намери сили да се пребори за 3:6 3:6 7:5 7:6(9) 6:1 и да осигури своето място в трети кръг на последния Голям шлем за годината, където го очаква двубой срещу Дженсън Бруксби.

В откриващата част Карацев изпусна своите шансове и на свой ред инкасира пробив, който впоследствие му костваше и целия първи сет. Световният номер 25 пренесе разрухата в играта си с пълна сила и във втората част, допускайки изоставане от 0:4 в отделните геймове. Въпреки че 27-годишният руснак съумя да върне единия брейк, силите му не бяха достатъчни да постигне нещо повече и изоставането му стана тревожно - 3:6 3:6.

Третата част се разви по коренно различен начин, тъй като Карацев на 2 пъти повеждаше с брейк аванс, само че Томпсън неотлъчно съумяваше да възвърне паритета. Руснакът нанесе поредния си удар при 5:5, като този път той беше решителен.

Най-интригуваща се оказа четвъртата част от двубоя. И двамата тенисисти имаха своите шансове да откраднат подаването на своя опонент, но до пробив така и не се стигне. Съвсем закономерно изходът от сета трябваше да се реши в тайбрек, в който Томпсън отрази 2 сетбола, а Карацев - 2 мачбола. Благодарение на стабилната си психика и хладнокръвна игра руснакът бе този, който се пребори за четвъртия сет, и по този начин изпрати развръзката на сблъсъка в пета решаваща част.

 

В последвалия сет Джордан Томпсън просто се срина психически след пропилените 2 мачбола, докато Карацев бе във вихъра си и набързо поведе с убедително 5:0. Руснакът бе повече от безупречен и след 4 часа и 39 минути вече можеше да ликува с крайния успех.

Яник Синер също продължава напред към третия кръг в Ню Йорк, след като преодоля съпротивата на 18-годишния Закари Свайда, който се намира извън топ 700, но загатна за своит качества и създаде сериозни проблеми на шампиона от София. Все пак фаворитът не позволи да се стигне до някаква сензация и рейдът на местния представител бе прекъснат, с което италианецът си осигури среща с Гаел Монфис в следващия етап на US Open - 6:3 7:6(2) 6:7(6) 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев изкова фамозен обрат срещу Томпсън, Синер пречупи световния номер 716 Тея Кръстева
Теми:  
atp | us open | аслан карацев | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook