Карацев: Медведев трябва да забрави финала на АО и да продължи напред

от в 13:42 на 01.02.2022
Диана Андреева

Даниил Медведев бе изключително близо до титлата на Аустрелиън Оупън, след като поведе с 2:0 сета срещу Рафаел Надал, но испанецът за пореден път демонстрира пословичната си борбеност и успя да обърне събитията в своя полза, вдигайки рекордна 21-ва титла от Големия шлем в кариерата си. След края на сблъсъка руснакът изрази недоволството си от отношението на публиката, която изцяло окуражава Матадора и която нееднократно пречеше на Медведев в хода на сблъсъка. На страната на Даниил застана и неговият сънародник Аслан Карацев. В интервю миналогодишният полуфиналсист на AO окуражи своя приятел и колега да продължи напред, оставяйки ситуацията зад гърба си, а ето и точните му думи: 

"Не съм изненадан, че публиката по трибуните подкрепяше Рафаел Надал в хода на финалния му мач от Australian Open с Даниил Медведев. Рафа отсъства от Тура в продължение на шест месеца и феновете се радват той отново да е на корта. Ако на игрището излезе Роджър Федерер, ситуацията би била подобна.

Не отричам обаче, че за Даниил ситуацията изобщо не беше приятна. Зрителите го разсейваха между сервисите, пречиха му да покаже на какво всъщност е способен. Освен това, те го предизвикваха да изпусне отново нервити си. Медведев все пак рано или късно ще разбере, че почитателите на спорта с нетърпение очакват следващите му изяви в Тура и ще остави този неприятен спомен зад гърба си, превзъмогвайки загубата и разочарованието." - завърши той.

Източник: Tennis Head


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Карацев: Медведев трябва да забрави финала на АО и да продължи напред Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | даниил медведев | медведев | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook