"Кариерата на Рафа е недостижима": бивш №9 коментира сравненията между Надал и Алкарас

от в 05:07 на 29.12.2023
Мартин Петков

Роберто Баутиста Агут напълно отрече идеята Карлос Алкарас да замени Рафаел Надал като статут в световния тенис, макар и някои сходни черти между двамата, както и факта че са представители на Испания. Бившият представител на топ 10 сподели мнението си по създалия се казус за своите именити сънародници, като ясно отбеляза това, че 22-кратният шампион от Големия шлем е недостижим в множество параграфи и в някои аспекти изглежда сюрреалистично постигнатото от него в хода на кариерата му да бъде повторено.

"Мисля, че това да говорим за заместник на Рафа не е особено честно спрямо него. Той има недостижима, брутална кариера, което единствено го доказва в ролята му на специален тенисист. Не трябва да правим препратки и сравнения между Карлос и "Голямата тройка".

Ясно е за всички, че той също е един от "избраните", като има множество качества и аз се надявам на това Карлитос да постигне същата продължителност на кариерата си, както и да бъде успешен колкото тях. Той има силата, но има още много път да извърви. Графикът му за турнири трябва да бъде менажиран добре и той да работи усилено, за да се доближи до Роджър, Рафа и Новак.", каза още 35-годишният испански ветеран и бивш полуфиналист от Уимбълдън.

Източник: Sportskeeda 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Кариерата на Рафа е недостижима": бивш №9 коментира сравненията между Надал и Алкарас Мартин Петков
Теми:  
atp | интервю | карлос алкарас | рафаел надал | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook