Каролина Мухова изненада Барти и е на 1/2-финал в Австралия

от в 03:34 на 17.02.2021
Диана Андреева

След близо година отсъствие от корта Ашли Барти се завърна по възомжно най-добрия начин на турнирите в родината си. Към момента световната номер едно имаше девет последователни победи на сингъл, ала по-рано днес серията й бе прекъсната, след като с 6:1 3:6 2:6 отстъпи на Каролина Мухова.

Играта на Барти със сигурност бе повлияна от липсата на публика по трибуните, но ситуацията с разпространението на COVID-19 принуди кмета на щата Виктория да въведе петдневен локдаун в страната, който забранява посещението на Мелбърн Парк от местните жители и останалите фенове.

Срещата започна по мечтан начин за водачката на световната ранглиста, която изцяло контролираше двубоя. Барти се нуждаеше от едва 24 минути игра, за да си осигури сет аванс, а убедителната игра на австралийката продължи и във втората часн, където тя поведе с пробив още на старта, ала медицинска таймаут на Мухова изцяло "преобърна" срещата.

Каролина промени из основни отиграванията си, стремейки се към по-дълбоки удари, прецизно разположени по ъглите на корта, а това се оказа и правилната стратегия за тенисистката от Чехия. Тя успя да спелели втория сет, а в решителната част показа най-убедителната си игра от началото на AO 2021 и по този начин ще дебютира на 1/2-финалите по-късно през седмицата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролина Мухова изненада Барти и е на 1/2-финал в Австралия Диана Андреева
Теми:  
australian open | Австралия | ашли барти | каролина мухова | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook