Каролина Плишкова срещу Наоми Осака е единият полуфинал в Бризбейн, Квитова-Кийс вторият

от в 14:49 на 10.01.2020
Максим Енчев
Каролина Плишкова срещу Наоми Осака ще бъде първия полуфинал на Премиер турнира в Бризбейн.

Наоми Осака се справи в 3 сета в много интересен мач срещу Кики Бертенс. Осака направи решителен пробив в осмия гейм, който след това беше затвърден, за да донесе първия сет на японката 6 на 3.
Във втория сет се получи същото, но този път от страна на Бертенс, която проби в четвъртия гейм и спечели втория сет 6 на 3.
В решаващия сет Наоми Осака беше тази, която нанесе решителен пробив в шестия гейм, с който поведе с 4 на 2. Така с взети геймове от подаващия до края на сета, Осака се наложи 6-3 3-6 6-3.



Каролина Плишкова пък измъкна един потенциално дълъг мач срещу, поднасящата изненади, Алисън Риск. В първия сет се стигна до тайбрек, в който Риск имаше два сетбола при 6 на 4, но последваха четири последователни точки за Плишкова, която спечели първия сет с 7-6(6). Втория сет започна с ранен пробив за Плишкова, но беше моментално върнат от американката. Все пак Плишкова проби веднъж в петия гейм, и после още веджъж, с което да затвори мача 7-6(6) 6-3.



Вторият полуфинал ще е между Мадисън Кийс и Петра Квитова.

Мадисън Кийс лесно се справи с така коварната Даниел Колинс с 6 на 4 първия сет и категоричното 6 на 1 във втория.



Петра Квитова също имаше опасен опонент, в лицето на Дженифър Брейди. Тя обаче също не срещна проблеми в мача, спечелвайки първия сет с 6 на 4 и с два пробива във втория с 6 на 2.



Полуфиналите ще се играят утре в Събота, като първи ще е този на Квитова и Кийс, а след тях излизат Осака и Плишкова.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Каролина Плишкова срещу Наоми Осака е единият полуфинал в Бризбейн, Квитова-Кийс вторият Максим Енчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook