Касаткина: Страхувам се за близките си в Русия; там е пълен хаос през последните дни

от в 20:03 на 27.06.2023
Мирела Николова

През настоящата седмица Дария Касаткина е част от надпреварата в Ийстбърн, но след победата си на старта самата тя сподели как не може да се отърси от случващото се в Русия и непрекъснато изпитва тревога за близките си в родината, след като преди дни Евгений Пирожин и ръководената от него наемническа групировка "Вагнер" овладяха Ростов на Дон и Воронеж и възнамеряваха да се отправят към Москва заради разногласия с Министерството на отбраната на Русия.

Оказва се, че роднините и голяма част от близките приятели на рускинята живеят именно във Воронеж и последните дни са били изключително тежки за нея от психическа гледна точка.

"Родителите ми и цялото ми семейство все още са в Русия. Както виждате всички, през последните няколко дни там е пълен хаос. Страхувам се за приятелите ми, защото по-близките от тях живеят именно във Воронеж, където влезе човекът с частната армия. Бях много изплашена. Знам, че в Украйна положението е много по-тежко и разбирам напълно как се чувстват те. Аз също се тревожа за хората, които обичам. За съжаление, сме принудени да живеем в такива времена.

Измина една много тежка година и не знам това колко още ще продължи. За да бъда честна, краят все още изглежда далеч. Случващото се е ужасно и няма смисъл да крия какво мисля и чувствам. Трудно е да потискаш емоциите си толкова време. Единственото, което ми остава, е само да се отнасям добре с хората, нищо друго не зависи от мен.

Не мисля за събитията в Украйна и Русия само когато съм на корта, единствено тогава мога да изключа всички останали негативни мисли. Тенисът е единственото ми убежище. Следя войната от първия ѝ ден и негативните емоции се натрупват, случващото се е наистина ужасно", сподели рускинята по време на пресконференцията си след първата победа в Ийстбърн.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Касаткина: Страхувам се за близките си в Русия; там е пълен хаос през последните дни Мирела Николова
Теми:  
wta | дария касаткина | ийстбърн | интервю | любопитно | русия-украйна

Коментари





Следвайте ни в Facebook