Категоричен Алиасим е на 1/4-финал в Стокхолм; Зандсхулп сломи Фучович в трисетов трилър

от в 23:40 на 10.11.2021
Владислав Риждов

Феликс Оже-Алиасим откри кампанията си в Стокхолм с комфортна победа. В първия си мач канадецът не даде сет на Филип Краинович, надигравайки го с 6:3 6:4 и е на четвъртфинал.

В дебютните минути на двубоя Алиасим имаше известни проблеми, но бързо си възвърна верния ритъм и пое контрола върху случващото се на корта. Вторият в схемата спечели четири поредни гейма, за да поведе с 4:1, преди окончателно да сложи точка на спора в откриващата част, доближавайки се на сет от победата. Оже-Алиасим бе по-добрият и след почивката. Световният номер 11 се справи с ранен натиск от страна на Краинович, а впоследствие наложи офанзивна игра и проби сърбина за 3:1. В остатъка от срещата до нови пробиви не се стигна и така един от фаворитите за трофея гарантира продължаването си напред.

Ботик Ван Де Зандсхулп ще играе на нов четвъртфинал на ниво ATP. Нидерландецът се справи в оспорван мач, който продължи близо три часа, със съпротивата на Мартон Фучович - 7:6(3) 3:6 7:5.

Мачът започна с бързи сервис геймове от страна на двамата състезатели. Последва натиск от страна на Зандсхулп, но той не успя да достигне до пробив. Именно до такъв обаче се добра Фучович, който поведе комфортно в резултата с 4:2 и се доближи на крачка от успех в първата част. Унгарецът не съумя да запази водачеството си в следващите геймове и съперникът му изравни резултата, за да се стигне до решителен тайбрек. В него Зандсхулп бързо взе инициативата и бе безгрешен в разиграванията от основната линия, повеждайки в общия резултат.

Във втората част нивата на двамата състезатели продължиха да бъдат изравнени. Фучович и Зандсхулп се справяха отлично от сервис линията и не допускаха почти никакви точки за пробив. Единствената разлика дойде в самото начало, когато световният №40 изигра силен гейм и открадна сервиса на опонента си, което бе достатъчно, за да върне паритета в сетовете.

Сценарият не се промени и в хода на решителната част, въпреки че възможности за пробиви не липсваха. Фучович и Зандсхулп влизаха в продължителни разигравания и бяха безгрешни в своите подавания, поддържайки равностойно равнището на корта. В край на срещата седмият в схемата промени стила си и заигра агресивно, но и това не доведе до нужния резултат. Зандхулп не предприе излишни рискове и запази хладнокръвие, поздравявайки се с втора поредна победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категоричен Алиасим е на 1/4-финал в Стокхолм; Зандсхулп сломи Фучович в трисетов трилър Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp stockholm open | ботик ван де зандсхулп | Обзори | стокхолм | тенис турнир в стокхолм | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook