Категорична Ига Швьонтек откри участието си в Токио с чиста победа

от в 10:04 на 24.07.2021
Мирела Николова

Ига Швьонтек продължава с блестящите си изяви през сезона, след като в първия двубой от програмата на Централния корт в японската столица се поздрави с безапелационна победа в последователни сетове на старта на Олимпийската тенис надпревара в Токио. Полякинята показа изключително вариативна игра в хода на срещата си и заслужено надделя над световната №210 Мона Бартел с 6:2 6:2. В следващата фаза Ига ще премери сили с представителката на Испания Паула Бадоса.

В откриващите минути на мача Швьонтек изцяло налагаше своето темпо на игра, което се оказа твърде високо за по-нискоранкираната състезателка, която допускаше множество неточности. Полякинята успя да реализира цели 3 пробива и да се откъсне напред с комфортен аванс от 5:0. Макар да допусна връщане на един от брейковете, осмата в света бе безкомпромисна при втория си опит да затвори сета.

В следващата част статуквото на корта не се промени и Ига продължи да бъде тази, която диктува събитията на корта. Бартел отново инкасира ранен пробив, но съумя да осъществи моментален рибрейк. Това обаче по никакъв начин не попречи на Швьонтек, която съхрани устрема си и продължи да налага непрекъснат натиск върху съперничката си от ретур, резултирал в нови два брейка, които бяха решаващи за изхода на двубоя в полза на шампионката от Ролан Гарос 2020.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категорична Ига Швьонтек откри участието си в Токио с чиста победа Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | олимпийски игри | токио

Коментари





Следвайте ни в Facebook