Категорична Плишкова не остави шансове на Голубич и е на 1/2-финал в Лондон!

от в 16:40 на 06.07.2021
Владислав Риждов

Каролина Плишкова продължава с впечатвляващото си представяне в Лондон. Чехкинята се наложи с резултат 6:2 6:2 над Виктория Голувич от Швейцария, като това бе найна пета поредна победа без допуснат сет, която определено я превръща в една от фаворитките за титлата.

Двубоят започна равностойно, като постепенно Плишкова започваше да придобива контрола над случващото се на корта. №8 в схемата направи решителна крачка към успеха в откриващата част, пробивайки за 4:2. Плишкова затвърди убедително аванса си, след което сложи точка на интригата в сета, пробивайки за втори път сервиса на Голубич. Чехкинята се представи отлично на сервис, като загуби само три точки след вкарано първо подаване, а освен това направи двойно повече печеливши удари от своята опонентка.

Отличната серия на Плишкова продължи и в началото на втората част. Тя увеличи серията си от поредни геймове на седем, преди Голубич все пак да се разпише в резултата. Световната №13 задържа водачеството си, но трябваше да премине през труден сервис гейм, в който отрази три брейкбола, за да се доближи само на гейм от крайната победа. Бившата водачка в ранглистата бе решена да приключи двубоя още в следващия сервис гейм на швейцарката. Двете изиграха оспорван гейм, в който Плишкова пропусна три мачбола, преди да оползотвори четвъртия си опит и с това да се превърне в първата полуфиналистка на тазгодишния Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Категорична Плишкова не остави шансове на Голубич и е на 1/2-финал в Лондон! Владислав Риждов
Теми:  
виктория голубич | каролина плишкова | Обзори | уимбълдън 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook