Като на Уимбълдън: Рибакина бе безкомпромисна срещу шампионката от финалите на WTA

от в 14:50 на 23.12.2022
Мартин Петков

Намираме се все по-близо до финалите на дебютното издание на отборната демонстративна надпревара - World Tennis League, която ни предложи възможността в навечерието на новия тенис сезон да се насладим на едни от най-добрите състезатели в света при мъжете и жените. Последният ден от груповата фаза на турнира беше открит от мач на смесени двойки между тандемите Ник Кирьос/Бианка Андреску и Доминик Тийм/Анастасия Павлюченкова, като австралийско-канадското дуо се оказа с далеч по-здрави нерви в ключовите ситуации и триумфира след решителен тайбрек до 10 точки, с което изведе тима си - "Орлите", напред в общия резултат срещу "Ястребите" с 11:10.

Непосредствено след тях на корта във втори мач от съревнованието между двата отбора излязоха шампионката от WTA Финалите - Каролин Гарсия, и носителката на трофея от Уимбълдън - Елена Рибакина, като всяка от тях имаше тежката задача да доближи отбора си до победата в сблъсъка. В крайна сметка казахстанката показа далеч по-уравновесени действия във важните мигове за мача и постигна втори успех на сингъл на демонстративното състезание в Дубай след 7:5 6:1, с което обърна статуквото в общия резултат на схватката и "Ястребите" поведоха с 23:17 преди заключителния сблъсък между Александър Зверев и Андреас Сепи.

В началните минути от двубоя темпото беше доста ниско, като никоя от двете елитни тенисистки не се нагърбваше с тежестта на това да поема инициативата в атакуващ план и геймовете се трупаха в активите им необезпокоявано. Първите сериозни трудности на начален удар бяха за световната номер 21, която трябваше да отразява последователни брейкболи, ала се възползва по отличен начин от блестящия си през днешния ден сервис, за да се справи с опасността, което видимо я окрили и тя спечели последните 12 точки в сета, записвайки го напълно закономерно срещу името си.

Този импулс в играта на шампионката от Уимбълдън далеч не остана забелязан от световната номер 4 на старта на втората част, когато тя често опитваше да слага край на разиграванията с печелившо отиграване, ала ударите ѝ безвъзвратно не намираха очертанията на полето и пробив авансът за Рибакина не закъсня. Казахстанката безспорно властваше на корта в тези мигове и до края на срещата отпусна едва един гейм на съперничката си, преди със серия от четири поредни на своята сметка да узакони силното си представяне с крайния успех в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като на Уимбълдън: Рибакина бе безкомпромисна срещу шампионката от финалите на WTA Мартин Петков
Теми:  
world tennis league | демонстративни турнири | елена рибакина | каролин гарсия

Коментари





Следвайте ни в Facebook