Като на Уимбълдън: Рибакина отнесе първата си съперничка в Синсинати

от в 19:26 на 15.08.2022
Мартин Петков

Елена Рибакина само преди месец изживя навярно най-щастливия миг в спортната си кариера, след като казахстанката направи фурор по време на Уимбълдън и завоюва дебютната си титла от Големия Шлем. Световната номер 25 несъмнено след триумфа си попада често под светлините на прожекторите и доста обсъждана тема в тенис средите със своите мачове, а големият въпрос е дали ще се превърне в поредната тенисистка, която ще падне жертва на високите към нея очаквания, които биват породени от спечелването на най-големия трофей в тениса.

При първите си появи на корта след титлата от Уимбълдън то Рибакина неимоверно среща трудности към приспособяването на американската твърда настилка и допусна ранни отпадания на надпреварите във Вашингтон и Торонто, ала днес изигра един от силните си двубои на старта на WTA-1000 турнира в Синсинати и за малко над час надви небезизвестната Маяр Шериф - 6:3 6:2. За световната номер 25 големите предизвикателства следват още във втория кръг, където ѝ предстои да се изправи срещу двукратна шампионка от Шлема в лицето на Гарбинье Мугуруса.

Началните минути от двубоя отминаха без ,,фойерверки" и наглед неочаквано още в петия гейм победителката от Уимбълдън допусна поредица от грешки, които ѝ костваха да загуби подаването си. Рибакина обаче мигновено съумя да се реабилитира и стигна до рибрейк, а впоследствие използва импулса в представянето си и за втори път проби египтянката, докато същевременно отрази цели четири брейкбола, преди в крайна сметка да запише откриващия сет на сметката си.

Силните минути за казахстанката продължиха и на старта на втората част, когато вече разликата в класите се виждаше с просто око и световната номер 25 посредством агресивния си стил наложи пълен контрол, повеждайки с 4:1. Рибакина не срещна каквото и да е съпротива до края на сблъсъка и необезпокоявано затвори срещата в своя полза, след като спечели 10 от последните 12 гейма в двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като на Уимбълдън: Рибакина отнесе първата си съперничка в Синсинати Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | елена рибакина | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook