Като по учебник: Кузманов изнесе най-силния си мач за сезона и срази топ поставения в Руан!

от в 22:54 на 07.11.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов получи неприятна травма по време на 1/4-финалния си двубой от Чаланджъра в Аликанте и беше принуден да отсъства за близо 20 дни от състезанията в Тура. Това пък беше крайно неприятен момент за подобно стечение на обстоятелствата, защото Мико нямаше възможност да защитава титлата си в Барселона и трябваше да напусне топ 200 на света. Все пак втората ни ракета се завърна в отлична форма на корта, само че пропиля пробив аванс в решителния сет срещу Грегоар Барер на старта в Брест, а впоследствие французинът спечели титлата от турнира. Неприятните събития за Кузманов продължиха с пълна сила, след като той допусна трето поредно поражение през миналата седмица и изглеждаше, че финалът на сезона ще бъде по-скоро горчив за него.

Днес обаче Мико сложи край на тази неприятна серия по възможно най-сладкия начин, защото днес постигна изключително гръмък успех в откриващия кръг на Чаланджъра в Руан, надделявайки над топ поставения Раду Албот с категоричното 6:3 6:4. Молдовецът е номер 79 в световната ранглиста и може да се похвали със спечелена титла в ATP Тура, както и с още цели 9 трофея на ниво Чаланджър, но днес беше надигран във всеки един възможен показател и така можем да станем свидетели на българско дерби във фазата на осминафиналите, ако Адриан Андреев преодолее съпротивата на местния представител Артур Фис, чиито отлични изяви му позволиха да премине пресявките на завършилия вчера Мастърс в Париж.

Кузманов отрази успешно точка за пробив в откриващото си подаване, а веднага след това на свой ред достигна до такава и я реализира моментално, за да отвори аванс от 3:0 гейма. Проблемите на фаворита не свършиха дотук, тъй като родният ни представител разполагаше с два шанса за осъществяването на втори пореден брейк, ала Албот отговори с поредица от чудесни излизания към мрежата и се разписа резултата.

Тези събития дадоха нужната увереност на водача в схемата и вече го виждахме да демонстрира характерната си безгрешна игра от дъното на корта, която създаваше сериозни проблеми на българина и скоро по-вискоранкираният тенисист навакса пробива си изоставане.

Реакцията на нашия сънародник беше мигновена и го видяхме на няколко пъти да се измества на форхенд в опит да атакува плитките втори сервиси на опонента си, което сработи и българинът не след дълго разполагаше с преднина в сетовете.

Втората част започна с маратонски гейм на начален удар за 79-ият в света, само че отново непоставеният играч показа по-голяма устойчивост във важните моменти и се откъсна напред с 2:0. Силните изяви на пловдивчанина далеч не спряха дотук, защото той увеличи агресията си в разиграванията и това доведе до нужния положителен ефект, като резултатът набъбна до 5:2 за втората ни ракета. Албот не се беше предал и следващите два гейма отидоха в неговия актив, но разликата беше твърде голяма за наваксване и Мико се поздрави с най-голямата си победа за 2022-ра година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като по учебник: Кузманов изнесе най-силния си мач за сезона и срази топ поставения в Руан! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | руан | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook