Като в най-добрите си дни: Вавринка повали първия поставен на пътя си в Ню Йорк!

от в 06:58 на 01.09.2023
Калоян Соколов

Стан Вавринка може да е вече на преклонната тенис възраст от 38 години, но това не му пречи през последните два месеца да играе изключително качествен тенис, като наскоро изигра своя първи ATP финал през последните четири години. Днес пък ветеранът сломи съпротивата на Томас Мартин Ечевери, за да се класира за третия кръг на US Open, с което повтори постижението си от тазгодишния Уимбълдън, където отново сломи аржентинеца в същата фаза - 7:6(6) 6:7(7) 6:3 6:2. По този начин бившият шампион си осигури среща със световния номер шест Яник Синер, от когото беше победен много убедително на два пъти от началото на сезона.

Мачът започна по-добре за 30-ия поставен, който реализира пробив в петия гейм, но Вавринка веднага отговори на предизвикателството и изравни за 3:3. Тазгодишният 1/4-финалист от Ролан Гарос обаче определено изглеждаше по-стабилен в разиграванията от дъното на корта, докато Стан често пресилваше ударите си и скоро отново беше изправен пред брейкбол. Бившият номер три обаче не трепна в този момент и сумя да докара нещата до тайбрек, в който пропиля аванс от два мини пробива, но все пак намери сили да прибави откриващия сет към актива си.

Втората част протичаше с огромно надмощие на сервиращите до осмия гейм, когато Етчевери си спечели правото да сервира за изравняването на общия резултат, само че отново не можа да развие преднината си и изглеждаше, че швейцарецът отново ще се измъкне след тайбрек, но по-високоранкираният играч отрази сетбол и все пак измъкна този толкова оспорван сет.

Наглед южноамериканецът трябваше да бъде по-свеж, след като срещата вече продължаваше над 2 часа, ала 38-годишният състезател изглеждаше в перфектна физическа форма и дори повиши сериозно оборотите на игра в началото на третия сет, реализирайки пробив за 4:2. Оттам насетне 3-кратният "мейджър" носител беше безупречен и не повтори грешките на своя съперник, тъй като съхрани аванса си до последно и поведе с 2:1 в отделните части.

Подемът на "Stan The Man" продължи с пълни сили в четвъртия сет, където той веднага се откъсна напред с брейк, а поставеният играч вече нямаше съпротивителни сили и скоро сдаде мача, инкасирайки втори пробив.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Като в най-добрите си дни: Вавринка повали първия поставен на пътя си в Ню Йорк! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | Обзори | Стан Вавринка | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook