Кецманович взе пореден скалп и отстрани Зверев в трисетова драма

от в 00:42 на 15.08.2019
В
Миомир Кецманович продължава да впечатлява и след като отстрани Феликс Оже-Алиасим в първи кръг, днес ,,жертва" на сърбина стана друг млад талант в лицето на Александър Зверев, срещу когото сърбинът надделя след 6:7(4) 6:2 6:4.



Двамата изиграха равностойна откриваща част и Кецманович на два пъти успяваше да се върне, след като имаше брейк пасив, а в игрови план тенисистите бяха много агресивни от дъното и често пласираха страхотни удари главно с превъзходни форхенди. Така закономерно с оглед играта се стигна до тайбрек, а там след силни първи минути на Саша, включително и ас на втори сервис с 133 мили в час, той успя бързо да дръпне с 6:1. Миомир обаче не се предаде и спомогнат от двойна на Саша за момент сякаш се завърна в сета и натисна отново, но страхотно деми-воле на Зверев успя да прати сета в негова полза.



Втората част отново започна равностойно, а въпреки че първоначално Саша имаше шанс за пробив, впоследствие след две последователни двойни на германеца именно той бе първият, който изостана с брейк и така и се оказа назад с 2:4. Това обаче не бе края на подема на Кецманович, а той използвайки бекхенда си по повече от убедителн начин и постепенно трупайки увереност, освен че проби за втори път, успя да затвори и частта в своя позла след пореден спечелен сервис гейм.



В решаващата част двамата, типично за мача досега, започнаха на еднакво ниво, преди за пореден път двойните грешки да повлияят силно на играта на Саша и той рано-рано допусна пробив. Преднината на Кецманович обаче мигновено се изпари след серия от добри отигравания в двата ъгъла на корта от ракетата на Саша и движейки опонента си безотказно, той успя да изравни за 3:3. Тази фаза на спокойствие и подобрение в играта на Зверев обаче отново бе много краткосрочна и сърбинът отново показа класата си и пласира серия от уверени бекхенди, за да пробие, като този път той съумя и да затвърди аванса си. Впоследствие Зверев най-после успя да спечели подаването си, ала Миомир вече до такава степен бе развил играта си, че взимайки контрол в дългите разигравания след серия от печеливши удари, спокойно затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кецманович взе пореден скалп и отстрани Зверев в трисетова драма В

Коментари





Следвайте ни в Facebook