Кей Нишикори е вторият финалист в Маями

от в 03:40 на 02.04.2016
Tennis.bg

Кей Нишикори достигна втори финал за сезона. Японецът победи Ник Киргиос в полуфиналите на "Мастърс 1000" в Маями след 6:3, 7:5. Така той ще спори за отличието със световния номер 1 Новак Джокович.

Японецът изигра блестящ първи сет, който спечели за 29 минути. Още в първия гейм на Киргиос той поведе 40:0 и реализира третия си шанс благодарение на двойна грешка.

При 5:3 Нишикори завърши с изключителен лоб оспорвано разиграване, за да стигне до два сетбола - 40:15 и нямаше проблеми да затвори в своя полза.

Възпитаникът на Майкъл Ченг се откъсна с ранен пробив за 2:0 и след почивката. Киргиос обаче мигновено реализира рибрейк за 2:2. Мачът в крайна сметка бе решен при 6:5, когато след доста дълъг и преминал през обрати гейм, Нишикори проби за втори път.

Така той ще се опита да спечели нова титла този сезон при втория си общо в кариерата "Мастърс 1000" финал. Предишната му титла за 2016-а дойде в началото на февруари на АТР 250 в Мемфис.

До момента Джокович води на азиатеца с 6:2 в преките им срещи. Лидерът в ранглистата не е губил от този опонент от US Open 2014. За последно двамата се срещнаха в четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия и там Ноле спечели с 3:0 сета. Нещо повече - Джокович не е губил във Флорида от 2011-а и ще се бори за шеста титла.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кей Нишикори е вторият финалист в Маями Tennis.bg
Теми:  
кей нишикори | маями | ник киргиос | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook