Кей Нишикори за Анди Мъри: Ние се нуждаем от него

от в 15:59 на 04.03.2021
Владислав Риждов

След не чак толкова доброто си начало на сезона, Кей Нишикори отново е в действие. Японецът загуби и двата си мача на АТП Къп, а след това допусна и ранно отпадане от Откритото първенство на Австралия. Изглежда обаче че Кей започва да напипва ритъма си, след като във вчерашния ден се класира за четвъртфиналите в Ротердам. Световният №45 първо надигра Феликс Оже-Алиасим, а вчера се справи и с първата ракета на Австралия - Алекс Де Минор. След мача си срещу австралиеца, Нишикори бе запитан дали изпитва същия натиск като Анди Мъри, тъй като бившият номер едно също прави завръщане в тениса, но рутинно получава въпроси, свързани с отказване. Ето какво сподели финалиста от Ю ЕС Оупън за 2014 година:

"Не, за щастие все още никой не ме е питал за отказване. Малко е глупаво да питаме Анди кога смята да се откаже, защото това ще реши той. Той е единственият, който знае какво се случва с тялото му". След това японеца си спомни за времето, прекарано на корта с британския си колега. Въпреки че Мъри не се намира в най-добрата си форма, японската звезда смята, че той ще се справи добре през този сезон: 

"Той все още не е в най-добра форма, съдейки по начина, по който се движи в момента, но се надявам да се завърне. Той е любимият ми играч и искам отново да го видя в топ 10 и топ 5 на класирането. Мисля, че имаме нужда от него".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кей Нишикори за Анди Мъри: Ние се нуждаем от него Владислав Риждов
Теми:  
анди мъри | кей нишикори

Коментари





Следвайте ни в Facebook