Кенин и Бенчич с неочаквани поражения на старта в Чарлстън

от в 12:34 на 08.04.2021
Диана Андреева

Оспорван трисетов двубой класира Лорън Дейвис за 1/8-финалите на Volvo Car Open 2021. Световната номер 79 се справи със своята сънародничка и бивша шампионка на турнир от Големия шлем София Кенин. Дейвис предаде първия сет, но съумя да реализира обрат - 4:6 6:3 6:4 и отстрани поставената под номер две в надпреварата.

Независимо че спелели, Дейвис бе далеч от най-добрия си тенис през вчерашния ден. Американката реализира едва 36% от възмонжостите си за брейк, а от дъното на корта допускаше немалко грешки, но убедителното й представяне на сервис й спомогна след малко над два часа и половина, прекарани на корта, да се поздрави с успех. 

До момента сезон 2021 не се развива добре за Кенин. Световната номер четири не успя да защити титлата си от Australian Open, а впоследствие американката допусна доста поражения, което е и причината тя да се намира на по-малкэ от 200 точки пред Елина Свитолина в ранглистата.

Друга неочаквана загуба допусна световната номер 12 Белинда Бенчич. Швейцарката не успя да се справи с Паула Бадоса и след 6:2 6:7(2) 6:1 в полза на Бадоса сложи край на участието си в тазгодишното издание на турнира. Това е първи успех за Паула над тенисистка от топ 20, а това й осигури среща с Кати Макнали в спор за място на 1/4-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин и Бенчич с неочаквани поражения на старта в Чарлстън Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | бенчич | софия кенин | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook