Кенин с трисетов успех над Самсонова; Стивънс също продължава напред

от в 23:03 на 29.09.2020
Петър Колев

София Кенин се класира за втория кръг на третия за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос след победа в три сета над рускинята Людмила Самсонова. Това бе първа среща между двете тенисистки, като американката се наложи благодарение на по-стабилната си игра от основната линия. В следващия кръг на надпреварата шампионката от Australian Open ще се изправи срещу румънката Ана Богдан.

Мачът започна колебливо за сервиращите, като двете състезателки си размениха по два пробива, за да достигнат до паритет в геймовете при 4:4. Сервисът на рускинята се пропука още веднъж в следващия гейм, като по този начин Кенин осъществи нов брейк и безпроблемно затвърди, с което затвори и първата част - 6:4.

Самсонова значително подобри играта си във втория сет, като реализира ранен пробив за 3:0. Тя печелеше повечето от разиграванията от основната линия и се възползваше от колебливия сервис на американката. Световната №6 инкасира нов пробив за 5:1 и въпреки че съумя да направи моментален рибрейк, тя не достигна до пълен обрат в сета. Така рускинята изравни резултата в отделните части след 6:3.

Доброто представяне от ретур на Самсонова продължи и в началото на решителната част, като тя отново осъществи ранен пробив и затвърди за 2:0. Последва подем в играта на Кенин, която значително подобри показателите си на начален удар и ставаше все по-конкурентна по време на по-дългите размени на удари. Везните изцяло се наклониха в нейна полза - тя осъществи рибрейк за 2:2 и реализира още един пробив за 5:3. Американката нямаше проблем при затвърждаването и така след малко над два часа игра на корта тя затвори мача за крайното 6:4 3:6 6:3.

Своето място във втория кръг на надпреварата намери и поставената под №29 Слоун Стивънс, която се наложи над рускинята Виталия Диатченко в последователни сетове. Американката реализира по два пробива във всяка една от отделните части, като не позволи на своята съперничка дори да достигне до точка за пробив. Тя затвори срещата след малко над час игра на корта за крайното 6:2 6:2. Във втория кръг Стивънс ще срещне испанката Паула Бадоса.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин с трисетов успех над Самсонова; Стивънс също продължава напред Петър Колев
Теми:  
людмила самсонова | ролан гарос | слоун стивънс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook