Кенин се класира за четвъртфинал в Лион след спасен мачбол

от в 07:44 на 06.03.2020
Димитър Беловски

Шампионката от тазгодишния Australian Open се класира за четвъртфиналите на турнира в Лион, след като ѝ се наложи да спаси мачбол. Американката успя да осъществи пълен обрат срещу квалификантката Жаклин Кристиан след 6:7(5), 7:5, 6:4.

Всъщност мачът започна много добре за световната №5, след като проби за 1:0. Кристиан обаче върна пробива при 4:4, а Кенин постигна нов при 5:4. В следващият гейм американката имаше сетбол, който не успя да реализира и румънката проби при 5:5. Достигна се до тайбрек, в който Кристиан надделя и поведе със сет.

Във вторият сет румънката, която е №174 в световната ранглиста проби при 2:3. Кристиан стигна до мачбол в деветия гейм, след като поведе с 30:40. Кенин обаче спаси мачбола, а след това и гейма си, за да намали до 4:5. След това поставената под №1 направи два поредни пробива при 5:5 и 7:5 и изравни сетовете.

Не липсваше драма и в третия сет. Кенин проби на нула за 5:3, но вместо да затвори мача загуби сервиса си и резултата стана 5:4. В десетия гейм пропусна мачбол, но затвори срещата при втория ѝ такъв на сервиса на румънката.

Така Кенин ще се изправи срещу Осеан Доден, която се класира напред без игра, след като поставената под №6 Жил Тайхман се отказа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин се класира за четвъртфинал в Лион след спасен мачбол Димитър Беловски
Теми:  
лион | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook