Кенин: Ще дам всичко от себе си на финала, Швьонтек играе невероятен тенис

от в 05:46 на 09.10.2020
Калоян Пламенов

София Кенин бе на седмото небе след класирането си на финала на "Ролан Гарос".

Американката се справи с Петра Квитова и ще спори за трофея срещу полякинята Ива Швьонтек, но това не е нещо ново за нея, тъй като тя вдигна титлата от Откритото първенство на Австралия в началото на годината и вече има спечелен финал от "Шлема".

"Петра е страхотна тенисистка с агресивен стил на игра и супер сервис. Знаех, че трябва да играя наистина много добре, за да спечеля срещу нея и се радвам, че успях да го направя", коментира Кенин след успеха си.

"Що се касае до финала, аз вече имам подобен опит, тъй като триумфирах в Мелбърн. През изминалата седмица имах много тежки битки, така че се радвам, че стигам финала в Париж".

"Ще се опитам да се подготвя възможно най-добре за него и ще направя всичко възможно, което зависи от мен, за да го спечеля".

"След Австралия станах по-популярна сред хората и започнах да усещам натиск. Страхотно е, че все пак успях да запазя нивото си. Имам фенове в САЩ, които ме подкрепят много силно. Щастлива съм, че заслужих тяхното уважение. Не е лесно и не искам да го губя".

"Спомням си, че загубих от Швьонтек при юношите на "Ролан Гарос", но сега ситуацията е много различна. Трябва да разбера как се държи на корта, защото през последните две седмици тя показва наистина невероятен тенис. От друга страна се чувствам доста по-уверена".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин: Ще дам всичко от себе си на финала, Швьонтек играе невероятен тенис Калоян Пламенов
Теми:  
открито първенство на франция | ролан гарос | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook