Кенин спаси мачбол и отстрани Путинцева, Свитолина се справи с Александрова

от в 17:16 на 10.01.2021
Диана Андреева

София Кенин спаси мачбол, за да може след като изоставаше със сет и пробив да победи Юлия Путинцева в Абу Даби. Шампионката на Australian Open 2020 прекара повече от два часа и половина на корта, но в крайна сметка се класира за 1/4-финалите, където я очаква Мария Сакари.

За разлика от предишните си два мача, днес Кенин намери своя ритъм доста по-бързо. Американката бе разнообразна от дъното на корта и не допускаше грешки на мрежата, благодарение на което успя да се завърне в срещата, въпреки че изглеждаше сякаш се е предала.

В последния двубой от програмата Елина Свитолина и Екатерина Александрова сътвориха истинско тенис зрелище, което в крайна сметка завърши в полза на световната номер пет - 6:2 6:7(5) 7:6(8). За място на 1/2-финалите Елина ще се изправи срещу Вероника Кудерметова.

Началото на двубоя бе труден и за двете състезателки, като те си размениха по един пробив. Впоследствие Свитолина съумя да реализира още един брейк, който сякаш пречупи Александрова. Рускинята за пореден път не успя да вземе подаването си, което бе и решително за изхода на сета.

Във втората част двете отново имаха затруднения да печелят сервис геймовете си и по този начин, след като си размениха по три пробива, се стигна до тайбрек. Там, двете отново реализираха брейк след брейк, но грешка от страна на Свитолина при 5:5 се оказа ключова и украинката предаде сета, което вкара мача в решаваща трета част.

 В последния сет от двубоя напрежение отново не липсваше. Александрова успя да реализира пробив в третия гейм и запази аванса си почти до края, но сервирайки за мача, тя се пропука. Това доведе до втори тайбрек, където въпреки че имаше два мачбола, рускинята така и не успя да се поздрави с триумф и в крайна сметка отстъпи с 8:10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кенин спаси мачбол и отстрани Путинцева, Свитолина се справи с Александрова Диана Андреева
Теми:  
екатерина александрова | елина свитолина | софия кенин | тенис турнир в абу даби | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook