Кербер надви Стивънс в драматичен сблъсък, Мертенс с нов ценен успех в Ню Йорк

от в 04:12 на 04.09.2021
Георги Евстатиев

Анжелик Кербер постигна много ценен обрат и сломи съпротивата на Слоун Стивънс с 5:7 6:2 6:3. Двете тенисистки показаха отличен тенис и единствено психическата устойчивост реши изхода на двубоя. За Кербер това е 17-а победа от 20 мача, като през това време тя достигна полуфиналите на Уимбълдън и Мастърс турнира в Синсинати.

Първият сет започна по отличен начин за Стивънс. Американката водеше с 4:1 и 5:2, но Кербер не беше казала последната си дума и изравни до 5:5. Точно, когато изглеждаше, че германката си връща контрола върху мача, бившата шампионка в надпреварата спечели два поредни гейма, с което записа частта в актива си.

Във втория сет двете взимаха подаванията си до 2:2, когато Кербер вдигна нивото и не позволи на съперничката си да разгърне играта си. Заемащата 17-а позиция в световната ранглиста тенисистка не даде и гейм повече на представителката на домакините и вкара срещата в решителен трети сет. В третата част надлъгването продължи и никоя не искаше да отстъпи. Бившата номер едно обаче показа по-голяма стабилност във важните моменти и след два пробива в края на мача триумфира с крайната победа. Така Кербер се класира на 1/8-финалите, където може да срещне друга шампионка от Откритото първенство на САЩ в лицето на третата поставена Наоми Осака.

В друга среща от програмата Елизе Мертенс изигра отличен мач и отстрани тунизийката Онс Джабер с 6:3 7:5. Белгийката натрупа доста загуби напоследък, но в Ню Йорк показа, че се връща към обичайната си форма и се класира на 1/8-финал на последния за годината турнир от Големия шлем

Фаворитката в двубоя започна чудесно първата част. Белгийката проби още първото подаване на опонентката си и след това затвърди пробива. Двете съумяваха да взимат сервис геймовете си до 4:2, когато Мертенс отново проби, но Джабер направи моментален рибрейк. Това обаче не се оказа достатъчно за тунизийката и поставената под номер 16 спечели първия сет за 30 минути игра.

Във втората част Мертенс поведе отрано, но Джабер съумя да изравни за 2:2. Белгийката реализира нов пробив за 4:2, но отново допусна да бъде догонена в резултата. Мертенс показа характер при 5:5, спасявайки брейкбол. Това се оказа решаващо, тъй като в ответния гейм силите на тунизийката не издържаха и представителката на Белгия стигна до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер надви Стивънс в драматичен сблъсък, Мертенс с нов ценен успех в Ню Йорк Георги Евстатиев
Теми:  
us open | ангелик кербер | елизе мертенс | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook