Кербер не успя да се противопостави на Брейди, Путинцева елиминира Мартич

от в 21:51 на 06.09.2020
Петър Колев


Дженифър Брейди се класира за четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем US Open след победа в последователни сетове над шампионката от 2016 г. Анджелик Кербер. Това бе първа среща между двете тенисистки, като мощната игра на американката от дъното на корта чудесно контрира далеч по-меките удари на германката.

Първият сет не предложи интрига - темпото на разиграванията се контролираше от агресивната игра от основната линия на Брейди, която реализираше уинъри както от форхенд, така и от бекханд. Кербер не успя да развие максимално своя контраатакуващ стил на игра и инкасира два пробива за 3:1 и 5:1. Американката не позволи на световната №23 да направи нещо значимо от ретур и безпроблемно затвори частта за 6:1.

Брейди

С напредването на двубоя носителката на три титли от Големия шлем започваше да става все по-равностойна в дългите разигравания и все по-конкурентна от ретур. Въпреки това сетът започна с три поредни пробива, след които напред в резултата се оказа Брейди - 2:1. Тя поиска помощта на физиотерапевта заради болки в горната част на бедрото. Това обаче не ѝ попречи да печели подаванията си до края на срещата. След общо пет спасени точки за пробив в рамките на частта Брейди затвори срещата след по-малко от час и половина игра на корта за крайното 6:1 6:4.



Съперничка на американката в следващия кръг на надпреварата ще бъде световната №35 Юлия Путинцева, която победи поставената под №8 Петра Мартич в три части. Първият сет започна отлично за казахстанката, която набързо поведе с 4:0 гейма благодарение на агресивната си игра от дъното на корта. Въпреки че допусна един от пробивите да бъде върнат, Путинцева затвори сета от четвъртия си опит в гейм, продължил близо 10 минути - 6:3.



Втората част започна с труден сервис гейм за Мартич, която се наложи да спасява три точки за пробив. Последва подем в нейната игра, който ѝ позволи да осъществи пробив за 4:2 след маратонски гейм, преминал през шест равенства. Брейди рязко понижи нивото и започна да прави много непредизвикани грешки, които ѝ попречиха да спечели подаването си, сервирайки за оставане в сета. Така хърватката изравни резултата в отделните части след 6:2.



Настроението в играта на Путинцева се върна в началото на решителната част - тя отново започна да намира ударите си от дъното на корта, които максимално затрудняваха Мартич. Подобно на първия сет световната №35 реализира два ранни пробива, благодарение на които поведе с 4:0. Оттук нататък връщане за хърватката в мача нямаше - въпреки че съумя да върне един от брейковете, устремената казахстанка и контузията в крака не ѝ позволиха да осъществи пълен обрат. След два часа и половина игра на корта Путинцева затвори мача за крайното 6:3 2:6 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер не успя да се противопостави на Брейди, Путинцева елиминира Мартич Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook