Кербер оцеля в Доха, след като навакса пасив от 0:4; Остапенко елиминира световната №11

от в 17:54 на 01.03.2021
Мирела Николова

Носителката на 3 титли от Големия шлем Анджелик Кербер постигна наглед рутинна победа с 6:4 6:2 над световната №179 Чагла Буюкакчай на старта на турнира в Доха. Това обаче далеч не беше така, след като в първия сет на германката ѝ се наложи да наваксва пасив от 0:4 гейма, за да се класира за осминафиналите, където ще срещне Анет Контавейт, елиминирала финалистката от Откритото първенство на Австралия Дженифър Брейди.

Буюкакчай навлезе в двубоя уверено и принуждаваше съперничката си да хвърля всички сили, за да излезе победител от разиграването. От своя страна, бившата водачка в световната ранглиста допускаше изобилие от непредизвикани грешки и не след дълго се оказа изоставаща в резултата с 2 пробива. Това не успя да съкруши опитната германка и тя възкръсна като феникс от пепелта, записвайки изумителна поредица от 6 гейма на сметката си, за да поведе в отделните части.

Във втория сет Кербер запази високото си ниво на игра от края на предишния, като често успяваше да нанесе съкрушителни удари от бекхенд по диагонала. Тя също така предприемаше пътя на атака към мрежата, което в голяма част от случаите ѝ носеше успех, и ѝ помогна да се откъсне напред в резултата с 5:1. Оттам нататък положението за туркинята беше неспасяемо и фаворитката в мача си резервира място в осминафиналната фаза на турнира.

В друг мач от програмата на престижната надпревара в Доха още една бивша шампионка от Шлема се поздрави с двусетов успех, а именно Йелена Остапенко. Тя се наложи над намиращата се под номер 11 в световната ранглиста Кики Бертенс с впечатляващ резултат - 6:0 6:2 само след 57 минути игра, за да продължи напред към осминафиналите, където ще се изправи срещу Джесика Пегула или Киан Ван. 

Латвийката беше изцяло доминираща в двубоя, като не остави никакви шансове на съперничката си дори да мечтае за евентуална победа. Остапенко ръководеше разиграванията с типичните си мощни удари, пласирани максимално близо до линиите. Агресивната ѝ игра се отплати и тя набързо прибави първия сет на сметката си. Статуквото на корта не се промени и през втората част, която също толкова експресно излетя срещу името на бившата шампионка от Ролан Гарос, класирайки я за следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер оцеля в Доха, след като навакса пасив от 0:4; Остапенко елиминира световната №11 Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | йелена остапенко

Коментари





Следвайте ни в Facebook