Кербер подчини Мухова и се класира за 4-ия си полуфинал на Уимбълдън

от в 17:59 на 06.07.2021
Тея Кръстева

Световната номер 28 Анджелик Кербер се класира за полуфиналите на Уимбълдън, след като надигра с категоричното 6:2 6:3 чехкинята Каролина Мухова. За място на финала бившата световна номер 1 ще се изправи срещу победителката от сблъсъка Ашли Барти - Айла Томлянович.

Срещата стартира положително за 33-годишната германка, която реализира ранен брейк, съхранявайки аванса си до 4:2. Бившата шампионка от Шлема демонстрира известни колебания, тъй като й се наложи да отразява две точки за пробив, само че открилата се ситуация й вдъхна само допълнителна увереност, тъй като Кербер наниза нов брейк на сметката си, с което след сложи край на първия сет - 6:2.

Втората част се оказа далеч по-завързана, тъй като Кербер показа крайно неубедителна игра зад основната линия. Още в откриващото си подаване германката изостана с 0:40 и въпреки че успя да спаси този си сервис гейм за 0:1, то нещата не се развиха по същия начин във второто й подаване, тъй като Каролина Мухова най-после реализира пробив в тази среща - 1:2. Ето обаче, че нервите на 24-годишната чехкиня не издържаха, тъй като световната номер 22 допусна мигновено да й бъде направен рибрейк за 2:2, а след това наново предаде своето подаване - 4:2. Не след дълго Анджелик Кербер вече можеше да сервира за спечелването на двубоя и въпреки че позволи на Мухова до достигне до точка за пробив, германската тенисистка не позволи паритетът в сета да бъде възстановен и по този начин след час и 15 минути игра бившата шампионка на Уимбълдън можеше да ликува с класирането си за полуфиналите в Лондон - 6:2 6:3.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер подчини Мухова и се класира за 4-ия си полуфинал на Уимбълдън Тея Кръстева
Теми:  
ангелик кербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook