Кербер се сбогува с турнира в Доха; Азаренка продължава напред след дълга битка

от в 16:21 на 03.03.2021
Мирела Николова

Световната №24 Анет Контавейт, която се намира във върхова форма от началото на годината, продължава с екзекуцията на фаворитките на турнира в Доха. След като на старта тя тотално надигра финалистката от Откритото първенство на Австралия Дженифър Брейди, днес естонката елиминира и носителката на 3 титли от Шлема Анджелик Кербер с категоричното 6:1 6:4, за да си осигури сблъсък срещу Петра Квитова или Анастасия Павлюченкова в четвъртфиналите.

Контавейт навлезе в мача във вихрено темпо и безпроблемно покриваше всяка част на корта. По време на целия първи сет обаче Кербер така и не се доближи до най-добрия си тенис и непрекъснато допускаше непредизвикани грешки, които резултираха в 2 поредни пробива и дадоха стабилен аванс на съперничката ѝ от 5:0 гейма. Безкомпромисната от сервис естонка беше повече от категорична на свое подаване и отпускайки само гейм на опонентката си, затвори откриващата част в своя полза.

Във втория сет доминацията на Анет продължи и тя отново се откъсна в резултата с 4:1. Макар бившата водачка в ранглистата да успя да върне един от пробивите, то силите ѝ не стигнаха да осъществи пълен обрат и след точно 60 минути игра на корта Контавейт се поздрави с крайния успех.

В друг мач от програмата на престижната надпревара в Доха Виктория Азаренка сломи съпротивата на представителката на Германия Лаура Зигмунд с резултат 6:4 6:2 в двубой, продължил близо 2 часа. За място във финалното каре световната №14 ще спори с победителката от срещата между Елина Свитолина и Мисаки Дои.

Първият сет предложи невероятна драма, като и двете тенисистки играеха на високи обороти и показаха завидни умения както от дъното на корта, така и в близост до мрежата. Те си размениха общо 5 брейка, а победителка от поредицата от пробиви излезе беларускинята, на която ѝ бяха необходими 65 минути, за да запише откриващата част на своята сметка.

Двубоят оттук насетне не предложи интрига, тъй като Зигмунд започна да допуска непредизвикани грешки както от форхенд, така и от бекхенд, а началният ѝ удар напълно я изостави. От своя страна, Азаренка продължи с изумителното си представяне и въпреки че пропусна 4 мачбола, все пак успя да триумфира в срещата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер се сбогува с турнира в Доха; Азаренка продължава напред след дълга битка Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | виктория азаренка | доха

Коментари





Следвайте ни в Facebook