Кербер сломи Квитова и ще търси първа титла от 3 години насам!

от в 21:30 на 25.06.2021
Калоян Соколов

Дъждът обърка сериозно програмата в Бад Хомбург и състезателките трябваше да играят по два мача, но в крайна сметка финалистките бяха излъчени, а това са Анджелик Кербер и Катерина Синякова. Германката зарадва местната публика, след като спечели дербито на бившите шампионки от Уимбълдън срещу Петра Квитова с 3:6 6:4 7:6(5)

Чехкинята започна далеч по-добре срещата и бързо се откъсна със сет и пробив напред, ала Кербер не се предаде и съумя да достигне до паритет в общия резултат. В третата част Квитова на два пъти излизаше с брейк напред, като дори сервираше за победата, само че световната номер 28 отново показа непримиримия си характер и постигна фамозен обрат. Така тя ще може да спечели първия си трофей от 2018-а година насам, когато триумфира на "свещената трева".

Синякова пък далеч не се вкара в подобна драма, надигравайки клей специалистката Сара Сорибес Тормо с 6:2 6:4. Двойковата специалистка доминираше от самото начало и не остави съмнения в превъзходството си нито за миг, което я отведе до безапелеционен успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер сломи Квитова и ще търси първа титла от 3 години насам! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | бад хомбург | катерина синякова

Коментари





Следвайте ни в Facebook