Кербер спечели битката с Джорджи и вече е на осминафинал в Мелбърн

от в 04:54 на 25.01.2020
Калоян Пламенов

Шампионката от Откритото първенство на Австралия през 2016 година Ангелик Кербер успя да се класира за 1/8-финалите на турнира след победа над италианката Камила Джорджи с 6:2, 6:7(4), 6:3. 

Германката се намираше в катастрофална форма в края на миналия сезон, но сега започва силно 2020 година и записа третата си победа на турнира в Мелбърн. В спор за място на 1/4-финалите тя ще се изправи срещу Анастасия Павлюченкова.

В първия сет двете си размениха по пробив в първите два гейма, а в третия гейм германката дръпна с пробив аванс и след това го затвърди. Доминацията на Кербер в сета се затвърди в седмия гейм, когато тя проби отново и след това си спечели най-важното подаване в частта.

Вторият сет доста изненадващо като за женски мач мина без нито една точка за пробив и нито един пробив, като в крайна сметка трябваше да бъде решен след тайбрек. В него Ангелик поведе с 3:1 точки след ранен минипробив, но нейната противничка спечели 6 от следващите 7 точки и прати мача в трети и решителен сет.

В него германската тенисистка проби в четвъртия гейм, но италианката върна пробива в седмия. Все пак обаче в осмия гейм Кербер проби решително и след това си взе сервис гейма, за да спечели срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер спечели битката с Джорджи и вече е на осминафинал в Мелбърн Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | камила джорджи | открито първенство на австралия | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook