Кербер срещу Андрееску или старата срещу новата генерация в тениса

от в 08:51 на 17.03.2019
Калоян Пламенов

Днес от 22:00 часа българско време една срещу друга на финала в Индиън Уелс се изправят канадската тинейнджърка Бианка Андрееску и Ангелик Кербер, която е бивша лидерка в световната ранглиста на женския тенис.

Като цяло финалният мач може да се определи като един сблъсък между старата и новата генерация на женския тенис. Бианка прави шеметно впечатление от началото на годината, а в този турнир се справи срещу тенисистки като Мугуруса и Свитолина, за да стигне до финалния мач.

Тя все още няма спечелена титла и при успех в днешния финал ще завоюва своя първи трофей в тура, докато германската тенисистка има на сметката си 12 спечелени трофея. Тя обаче не е печелила титла през тази година. 

Не може да не се отбележи, че Андрееску е най-младата финалистка в турнира от 2001 година насам, когато Ким Клайстерс също достигна до финала в надпреварата и бе на 17 години и 283 дни.

Ако пък спечели трофея ще стане най-младата шампионка от 1999 година, когато Серина Уилямс вдигна титлата на 17 години и 169 дни, както и четвъртата най-млада победителка в историята на надпреварата.

Това ще бъде първи мач между двете, който предвещава да бъде доста интересен. За Кербер като цяло няма какво толкова да се каже, тъй като е добре познато име в женския тенис и има доста успехи зад гърба си. 

Тя е победителка от Откритото първенство на Австралия през 2016 година, Уимбълдън през 2018 година и US Open през 2016 година. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кербер срещу Андрееску или старата срещу новата генерация в тениса Калоян Пламенов
Теми:  
ангелик кербер | бианка андрееску | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook