Кийс се разправи с бившата шампионка Кенин и застраши мястото ѝ в топ 100

от в 15:18 на 17.01.2022
Диана Андреева

София Кенин имаше тежката задача с началото на Аустрелиън Оупън да защитава точките от впечатляващото си представяне през 2020-а, когато спечели титлата в Мелбърн. Американката обаче се намира в един неприятен период от своята кариера и днес за пореден път разочарова феновете си, защото отпадна още на старта на австралийския шлем. Кенин не успя да се противопостави на шампионката от Аделаида през миналата седмица Мадисън Кийс и след 7:6(2) 7:5 напусна събитието още в откриващия му кръг. 

Тази загуба коства на Кенин скъпо. Освен голямата доза разочарование, американката ще трябва да преживее и сериозен спад в световната ранглиста. Става въпрос за 78 позиции, които ще изпратят шампионката от AO 2020 на ръба от изпадане извън топ 100 на WTA класацията, а именно на 91-ото място. С днешното си поражение София допринася към негативната си серия - тя е допуснала да бъде победена в 12 от последните си 22 мача или казано по друг начин, е била надиграна в повече от половината си срещи за последните 12 месеца. 

Мачът започна равностойно. Остротата в ударите на Кийс обаче неведнъж поставяха Кенин в трудни за отигрване ситуации и шампионката от Аустрелиън Оупън допускаше грешка след грешка. Макар и видимо да доминираше на корта, Кийс така и не успя да намери начин да отмъкне подаването на своята опонентка и това закономерно вкара частта в решаващ дълъг гейм.

В тайбрека обаче превъзходството на Кийс се отрази сериозно на резултата. Без никакви колебания Мадисън добавяше точка след точка към актива си и не след дълго откри сметката си, доближавайки се на сет от желания успех в срещата. 

Втората част отново бе лишена от интрига в началните минути. Кенин бе намерила начин да се противопоставя на своята опонентка и дори на моменти успяваше да поеме инициативата в свои ръце, но моментите й на радост бяха винаги последвани от серия впечатляващи форхенди, дошли от страната на Кийс.

Не след дълго Мадисън направи своята първа крачка към победата и реализира пробив. Независимо, че за момент се поддаде на емоциите, шампионката от Аделаида успя да затвори и този сет в своя полза, удължавайки победната си серия на австралийска земя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кийс се разправи с бившата шампионка Кенин и застраши мястото ѝ в топ 100 Диана Андреева
Теми:  
australian open | wta | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | мадисън кийс | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook